Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Latvija – PSRS impērijas militarizētā kolonija“

Ar Vaideres atbalstu izdod grāmatu, kas atmasko padomju militārismu Latvijā

Laikraksts Latvietis Nr. 619, 2020. g. 15. okt.
Ģirts Salmgriezis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Grāmatas „Latvija – PSRS impērijas militarizētā kolonija“ vāks.

No kreisās: Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere, prezidents Egils Levits, grāmatas autors Ilgonis Upmalis. FOTO Ilmārs Znotiņš - Valsts prezidenta kanceleja.

Ar Eiropas Parlamenta deputātes Ineses Vaideres (ETP) atbalstu klajā nākusi Ilgoņa Upmaļa grāmata Latvija – PSRS impērijas militarizētā kolonija, kura tika svinīgi atvērta piektdien, 9. oktobrī, piedaloties Latvijas Valsts prezidentam Egilam Levitam.

Inese Vaidere uzsver, ka lasītājam atklāsies jauni, līdz šim nepublicēti fakti, kā padomju vara mērķtiecīgi un metodiski izpostīja un militarizēja Latvijas tautsaimniecību. Ilgonis Upmalis paspējis savākt un apkopot daļu informācijas, kamēr Krievijas arhīvi bija pieejami, bet pēc tam lielā steigā tie tika aizslepenoti. Šobrīd, aiz Kremļa sienām kārtējo reizi tiek pārrakstīta vēsture.

Grāmatā, izmantojot arhīvu un citus dokumentus, atklāta PSRS militāri rūpnieciskā kompleksa slepenā darbība Latvijā. Valsts ar vienu vadoni un partiju, un pastāvīgu apdraudēta cietokšņa sajūtu. Tās galvenais lozungs bija Visu zemju proletārieši, savienojieties!, bet tieši te izgatavoja ķīmiskos, bakterioloģiskos, bioloģiskos un psihotropos ieročus, lai nogalinātu proletāriešus citās valstīs.

Par Latvijas rūpniecības sabrukumu pēc neatkarības atgūšanas runā daudzi, it sevišķi Krievijā, uzsverot lielos ieguldījumus rūpnīcu atjaunošanā un celtniecībā pēckara laikā. Taču par šīs rūpniecības būtību, par militāri rūpniecisko kompleksu un armijas pasūtījumiem rūpnīcās gan netiek bilsts ne vārda. I. Upmalis ir bijis Krievijas Federācijas bruņoto spēku izvešanas kontroles biroja vadītājs, pats strādājis PSRS militāri rūpnieciskā kompleksa sistēmā un pēc okupācijas armijas izvešanas pievērsies tās izpētei.

Publikāciju ļoti atzinīgi vērtē vēsturnieks, Vidzemes Augstskolas rektors Gatis Krūmiņš: „Iepazīstoties ar grāmatu, ikvienam kļūs skaidrs, kāpēc ar šīs okupācijas sekām jāturpina cīnīties vēl trīsdesmit gadus pēc tās beigām.“

Ilgoņa Upmaļa grāmatu Inese Vaidere dāvinās visām Latvijas skolām, augstskolām un bibliotēkām. Grāmata izdota apgādā Jumava.

Inese Vaidere pastāvīgi strādā pie padomju okupācijas seku atmaskošanas, savulaik atbalstījusi gan filmas Padomju stāsts uzņemšanu, gan starptautisku konferenču organizēšanu, kā arī grāmatu izdošanu latviešu, krievu un angļu valodās.

Grāmata tapusi ar Eiropas Parlamenta lielākās politiskās frakcijas (ETP) atbalstu.

Ģirts Salmgriezis,
ETP grupas Latvijas preses un komunikācijas padomnieks
2020. gada 7. oktobrī



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com