Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Bērnu slimnīcas pacienti pagatavo īpašas ziepes

Eiropā pirmās plastilīnziepes

Laikraksts Latvietis Nr. 620, 2020. g. 22. okt.
Sintija Bernava -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Nodarbības ar plastilīnziepēm. FOTO Vineta Bula.

Vai zināji, ka tieši Latvijas ķīmiķu komanda ir izstrādājusi Eiropā pirmās plastilīn­ziepes, jo kāpēc mazgāt rokas vienkārši ar ziepēm, ja pirms tam no ziepju gabala var izveidot pats savu zvēriņu, burtiņus vai puķi?

Bērnu slimnīcas novietnes Gaiļezerā psihiatrijas un rehabilitācijas nodaļu pacienti, izmantojot Latvijas uzņēmuma Stenders izstrādātās plastelīnziepes, izveido paši savas ziepītes, lai roku mazgāšana kļūtu vēl aizraujošāka!

Zinātniski ir pierādīts, ka plaukstu sīkā motorika ietekmē bērna redzi, koordināciju, atmiņu un spēju koncentrēties. Tā kā smadzeņu centri, kas atbild par pirkstu veiklību un valodas spējām, atrodas viens otram blakus, sīkā motorika ievērojami ietekmē arī valodas attīstību.

Plastilīns ir lieliski piemērots sīkās motorikas attīstīšanai un plaši tiek izmantots arī Latvijas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā Rīgā dažādās radošajās nodarbībās, jo mīcot, veidojot, lipinot un griežot bērns attīsta pirkstiņu veiklību. Darbošanās ar plastilīnu var būt ne vien bērna iztēli rosinoša nodarbe, bet dažādu vīrusu aktivizēšanās sezonā, kad roku mazgāšana ir kļuvusi īpaši aktuāla, arī ļoti praktiska nodarbe. Roku mazgāšana daudziem bērniem šķiet garlaicīga, tāpēc plastelīnziepītes šķietami garlaicīgo procesu padara daudz jautrāku un arī attīstīsta bērna sīko motoriku.

Paldies Bērnu slimnīcas pacientiem par radošo darbošanos un pēc tam cītīgo roku mazgāšanu ar pašu izgatavotajām ziepītēm.

Paldies Bērnu slimnīcas Pedagoģiskā dienesta interešu izglītības pedagoģēm par darbu, ko ikdienā veicat ar pacientiem slimnīcas nodaļās un nozīmīgo atbalstu, ko sniedzat pacientiem radošajās nodarbībās. Pateicība uzņēmumam Stenders par iespēju Bērnu slimnīcas pacientiem un slimnīcas personālam pārtapt par ziepju māksliniekiem, kas ikvienam jaunu pieredzi un sagādāja pozitīvas emocijas, kā arī smaidu sejā par paveikto!

Lai mums visiem tīras rokas un laba veselība!

Radošās darbnīcas ir brīvprātīgo īstenotas radoši-izglītojošas aktivitātes bērniem, kuri ārstējas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā Rīgā

Sintija Bernava,
„Radošās darbnīcas“ Bērnu slimnīcā vadītāja

Ieskats radošajā nodarbībā apskatāms:

Radošās darbnīcas –

Facebook: https://www.facebook.com/RadosasDarbnicasCreativeWorkshops/

Instagram: https://www.instagram.com/radosas_darbnicas/



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com