Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Oslo notiek Baltijas kino dienas

Īpaša uzmanība veltīta Latvijas kinomākslai

Laikraksts Latvietis Nr. 621, 2020. g. 28. okt.
Latvijas vēstniecība Norvēģijā -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Šī gada 16.-18. oktobrī kinoteātrī Cinemateket, Oslo, Norvēģijā notika 17. Baltijas valstu kino dienas, kuras organizēja Norvēģijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kino entuziasti un Baltijas valstu vēstniecības Oslo. Šogad rotācijas kārtībā īpaša uzmanība tika veltīta Latvijas kinomākslai.

Filmu dienu atklāšanā tika izrādīta režisores Ilzes Burkovskas-Jakobsenas režisētā filma Mans mīļākais karš. Atklāšanā piedalījās arī pati režisore un filmas producents Tronds Jakobsens (Trond Jacobsen), kuri iepazīstināja ar filmas tapšanas gaitu un atbildēja uz skatītāju jautājumiem. Paralēli notika arī meistarklase par minētās filmas veidošanu, kā arī grāmatu prezentācijas.

Filmu dienu programmā bija iekļautas latviešu filmas Dvēseļu putenis (rež. Dzintars Dreibergs), Jelgava 94 (rež. Jānis Ābele), Spiegs, kurš mans tēvs (rež. Gints Grūbe), kā arī īsfilmas Melleņu gari (rež. Astra Zoldnere), Mans mīļais Don (rež. Pauls Dombrovskis) un Lelles (rež. Ieva Norvele).

Filmu dienas piesaistīja plašu publikas uzmanību, vairākkārt piepildot kinoteātra zāles līdz maksimāli pieļaujamam apmeklētāju skaitam. Lai mazinātu COVID-19 ietekmi uz filmu dienu norisi, pirmo reizi pasākuma vēsturē, Baltijas filmu dienu mājaslapā tika nodrošināta iespēja skatīties filmas attālināti.

Latviešu filmas kino festivālā tika demonstrētas ar Latvijas vēstniecības Norvēģijā atbalstu, un bija viens no vēstniecības īstenotajiem Latvijas valsts simtgades publiskās diplomātijas projektiem.

LR vēstniecība Norvēģijā



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com