Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Apsveikums Valsts svētkos

Latvijas vēstniece Austrālijā Dace Treija-Masī

Laikraksts Latvietis Nr. 624, 2020. g. 18. nov.
Dace Treija-Masī -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LVLielais

„Ir maza Latvija, ij tad, kad viena.
Priekš divām Latvijām mums zemes trūkst.
Kā bērns no vienas mātes dzimst, ne divām,
Tā mums ir viena māte Latvija.“
(Rainis)

Latvijas vēstniecības vārdā vēlos jūs visus sirsnīgi sveikt mūsu mīļās tēvu zemes – Latvijas – 102. gadadienā!

Šogad svētkus svinam citādāk nekā ierasts. 2020. gads neatnāca tāds, kādu to bijām gaidījuši. Daudzi ieplānotie darbi un pasākumi bija jāatceļ, jāpārceļ vai jāpielāgo jaunajai realitātei.

Cīņā ar pandēmiju mums ir gājis dažādi – ir bijis laiks, kad Latvijā veiksmīgi to ierobežojām; un ir bijis laiks, kad sevi jādisciplinē un no daudz kā jāatsakās.

Taču šis sarežģītais laika posms dod arī mums jaunas iespējas, kas jāizmanto. Latvija ātri pielāgojās jaunajiem apstākļiem – mūsu Saeima un valdība var strādāt attālināti, apmācība skolās ir nodrošināta attālināti, pat dziedam un dejojam attālināti. Spējā ātri pielāgoties un rast radošus risinājumus ir mūsu spēks.

Novembris ir Latvijas dzimšanas dienas mēnesis, kad atceramies un godinām mūsu varoņus – tos, kuri izcīnīja mūsu valsts neatkarību, kuri uzcēla mūsu valsti un uzturēja Latvijas neatkarības ideju trimdā.

Vēlos īpaši izcelt Austrālijas latviešu sabiedrības devumu Latvijas valsts stiprināšanā. Jūsu viedais padoms un stingrais atbalsts bija svarīgs kā drūmajos okupācijas gados uzturot dzīvu Latvijas valsts ideju, tā pēc neatkarības atgūšanas un arī tagad, izdzīvojot grūto pandēmijas laiku.

Vēlos no sirds pateikties par lielisko sadarbību mūsu godātajiem Latvijas goda konsuliem Adelaidē, Brisbanē, Melburnā, Pertā un Sidnejā. Visus šos gadus jūs pilni degsmes darbojaties, lai stiprinātu un uzturētu mūsu valodu, kultūru, tradīcijas, kā arī veicinātu sadarbību starp Latviju un Austrāliju. Jūsu atbalsts ir bijis neatsverams, veicot visdažādākās konsulārās funkcijas un pieņemot simtiem Latvijas pilsonības pieteikumu. Tāpat pateicos jums par iesaisti, palīdzot Latvijas valstspiederīgajiem atgriezties mājās, kad sākās robežu slēgšana. Goda konsuliem Adelaidē, Melburnā un Sidnejā vēlos īpaši pateikties par atbalstu Ceļojošās pasu stacijas organizēšanā pērnā gada nogalē.

Vēlos pateikties visām un ik katrai latviešu organizācijai un biedrībai Austrālijā – Latviešu Apvienībai Austrālijā un Jaunzēlandē (LAAJ), Jaunatnes apvienībai (LJAA), latviešu centriem, draudzēm, laikrakstam, skolām, tautas deju grupām un koriem, Daugavas Vanagiem un Vanadzēm par paveikto. Bija projekti, ko šogad izdevās īstenot, bija tādi, kuri tika paveikti attālināti, un ir tādi, kas pārcelti uz 2021. gadu. Taču nekāda pandēmija nebija un nebūs spējīga apturēt jūsu degsmi un atdevi latviskuma stiprināšanā.

Kaut šogad daudzi plāni bija jāmaina, tomēr National Multicultural Festival Kanberā notika, un paldies Kanberas latviešiem par ikgadēju Latvijas pārstāvību šajā starptautiskajā festivālā. Paldies kanberiešiem arī par Latvijas karoga iestiprināšanu kopējā Eiropas Savienības karogu saimē, piedaloties akcijā EU Satellite Selfie.

Šajā sarežģītajā laikā novēlu mums visiem tomēr atrast brīdi priecāties un prātīgi un veselīgi svinēt svētkus! Novēlu turpināt veidot Latviju kā modernu un plaukstošu valsti, kur katrs cilvēks var justies laimīgs un piepildīts!

Sirsnīgi sveicu Valsts svētkos!
Dievs svētī Latviju!

Patiesā cieņā

Dace Treija-Masī,
Latvijas Republikas vēstniece Austrālijā



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com