Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Amerikas Latviešu apvienība

Apsveic jaunievēlēto ASV prezidentu

Laikraksts Latvietis Nr. 624, 2020. g. 18. nov.
Pēteris Blumbergs -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
ALA_NT

Amerikas Latviešu apvienība (ALA) apsveic Džo Baidenu ar uzvaru prezidenta vēlēšanās. Vēlēšanās abu kandidātu saņemto balsu skaits bija ļoti tuvs un pierāda to, ka sabiedrības uzskati, ieskaitot ASV dzīvojošo latviešu, daudzos jautājumos atšķiras, bet mēs gribam atrast to, kas mūs vieno, un virzīties uz priekšu.

Džo Baidens jau agrāk, būdams ASV Senāta Ārlietu komitejas priekšsēdis, apliecinājis savu draudzīgo attieksmi pret Latviju NATO paplašināšanas procesa laikā, personīgi atbalstot šo procesu un Latvijas uzņemšanu pasaules vēsturē spēcīgākajā militārajā aliansē.

Pildot ASV viceprezidenta pienākumus no 2009. līdz 2017. gadam, Baidens uzsvēra sadarbības nepieciešamību starp ASV un Eiropu, kā arī uzticību transatlantiskajām institūcijām.

Mēs atceramies, ka 2016. gadā savā uzrunā Latvijas Nacionālajā bibliotekā Rīgā, Baidens uzsvēra ASV apņēmību pildīt savas saistības NATO, īpaši attiecībā uz Baltijas valstīm. Viņš uzsvēra NATO lomu un apsolīja, ka ASV aizstāvēs savus partnerus. „Mēs uzskatām, ka neatkarīgām valstīm pašām ir tiesības lemt par savu likteni. Mēs apņemamies rūpēties par jūsu drošību – ASV pieturēsies pie solījuma pildīt NATO piekto pantu,“ sacīja Baidens.

2011. gadā, atzīmējot Džo Baidena nozīmīgo atbalstu Latvijai, toreizējais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers Vašingtonā pasniedza viņam Triju Zvaigžņu ordeņa II šķiras apbalvojumu.

Amerikas Latviešu apvienība kopā ar Apvienoto baltiešu komiteju (JBANC), Centrālās un Austrumeiropas koalīciju (CEEC) turpinās atbalstīt ASV sadarbību ar Latviju politiskā un diplomātiskā jomā. Mēs strādāsim kopā, lai gādātu par to, ka prezidents Baidens izvēlas spēcīgu ārpolitisko komandu, kurai būtu svarīga Austrumeiropas drošība un sadarbība ar NATO. Tāpat mēs ticam, ka prezidenta komandā strādās valsts sekretārs un aizsardzības ministrs, kam svarīgi attīstīt transatlantiskās saites.

ALA turpinās sadarbību ar Latvijas valdību un Latvijas vēstniecību ASV, aicinot Latviju turpināt spēcināt tās aizsardzības spēkus un sadarbību ar NATO dalībvalstīm.

Mēs pateicamies arī prezidentam Donaldam Trampam par to, ka viņa prezidentūras laikā ticis palielināts ASV aizsardzības budžets, kas nepieciešams drošākai pasaulei un par to, ka prezidents uzstājis, lai arī citas NATO dalībvalstis iegulda vairāk līdzekļu aizsardzības spēju stiprināšanā.

Mēs esam gandarīti, ka ASV latviešu sabiedrība un mūsu apvienības biedri ir bijuši aktīvi šajās vēlēšanās, balsojot pēc pašu izvēles, izmantojot savas demokrātiskās tiesības. Mēs aicinām visus tautiešus darboties mūsu sabiedrības labā, attīstot mūsu saites ar Latviju un aizsargājot mūsu kopīgās intereses!

Amerikas Latviešu apvienības vārdā,

Pēteris Blumbergs,
ALA priekšsēdis
2020. gada 9. novembrī



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com