Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latviešu Biedrības pilnsapulce Pertā

Beidzās ar atsvaidzinātu valdi un priecīgāku skati uz nākotni

Laikraksts Latvietis Nr. 625, 2020. g. 25. nov.
Jānis Purvinskis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Latviešu Biedrības Rietumaustrālijā valde 2020/21.g.. No kreisās: Līva Ulmane; Jānis Kukuls un Rita Džonsona; Juris Martinskis un Jānis Purvinskis. FOTO Jānis Purvinskis.

Svētdien, 8. novembrī, Pertas Latviešu Biedrības biedri bija pulcējušies, lai savā gadskārtējā pilnsapulcē pārrunātu biedrības pagājušā gada notikumus un plānotu nākamā gada darbību. Daugavas Vanagu kluba telpās bija sanākuši Latviešu biedrības locekļi – jāsaka kuplā skaitā, jo pārstāvēja 30% no visiem biedriem.

Atklājot sapulci Latviešu biedrības priekšniece Līva Ulmane vispirms aicināja ar klusuma brīdi atcerēties pagājušā gadā, mūžībā aizgājušos biedrus. Pēc klusuma brīža priekšniece īsumā apskatīja, ko biedrība pagājušā gada gājumā bija veikusi. Pertā Latviešu biedrības, tāpat kā arī visu citu organizāciju darbību, Covid-19 pandemija bija stipri ierobežojusi, un mēs gan varējām tikai noturēt Draudzīgā Aicinājuma / de jure atceri, un valodas klase arī varēja ierobežoti atzīmēt Līgo svētkus. Zupu pusdienas un no Latvijas atvestās filmu izrādes, diemžēl, ierobežojumu dēļ šogad izpalika.

Par sapulces vadītāju ievēlējām Jāni Vucēnu, kuram šis postenis liekās jau norādīts uz visiem laikiem, un kad ievēlējām Jāni Purvinski sekretāra amatā, sanāksme varēja iet uz priekšu.

Pēc pagājušā gada pilnsapulces protokola Nr.76 nolasīšanas un protokola pieņemšanas, Revīzijas Komisijas ziņojumu nolasīja Jānis Vucēns: pēc dokumentu pārbaudes visi ieraksti ir bijuši kārtīgi vesti, labi iegrāmatoti un saskan ar uzrādītajiem dokumentiem.

Sekoja Biedrības priekšnieces un valdes vēlēšanas. Tā kā priekšnieces postenim bija tikai viena kandidāte, tad aklamācijas kārtībā par biedrības priekšnieci atkal ievēlējām Līvu Ulmani, bet biedrības valdē tāpat aklamācijas kārtībā ievēlējām Juri Martinski, Ritu Džonsoni, Jāni Kukuli un Jānis Purvinski. Revīzijas Komisijā palika Jānis Vucēns.

Nākamā gada budžetu pieņēmām ar iztrūkumu, jo niecīgo bankas interešu dēļ, mūsu ienākumi arvien samazinās. Tomēr mums iespēju robežās jāturpina pastāvēt un jāuztur Latviešu Centrs Pertā, jo bez tā nebūs arī latviešu kopienas. Nākamā gada darbībai sanāksme nolēma atbalstīt tikai Draudzīgā Aicinājuma un de jure atceri un iespēju robežās Jāņu sarīkojumu.

Purvinskis ziņoja, ka viņa vadītā pieaugušo latviešu valodas klase darbojas sekmīgi ar labu skolēnu skaitu. Darbība notiek divas reizes mēnesī, kur viņš māca gan latviešu valodu, gan arī Latvijas vēsturi un latvieši tautas tautas tradīcijas.

Viens svarīgs darbs nākamā gada valdei biedrības darbā būs piesaistīt mūsu jaunos biedrus.

Kaut pilnsapulce sākās ar ļoti skeptisku ieskatu nezināmā nākotnē, beidzās ar atsvaidzinātu valdi un priecīgāku skati uz nākotni.

Jānis Purvinskis
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com