Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Redakcijā

Viena svece cerībai

Laikraksts Latvietis Nr. 626, 2020. g. 2. dec.
Gunārs Nāgels -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Sveicināti, lasītāji!

Adventa laiks ir klāt, un domas jau vēršas Ziemassvētku virzienā. Svētdien aizdedzinājām vienu sveci Adventa vainagā, un drīz jau sekos pārejās. Kristus dzimšana, Saules atdzimšana, Jaunais gads ar solījumiem nākotnei. (Un kur vēl jaunā ASV prezidenta ievešana amatā 21. janvārī.)

Dižsērga vēl plosās, Latvijas valdība baidās pieņemt pietiekami stingrus mērus, lai to apkarotu, „drosminieki“ nebaidās citus aplipināt ar nopietnu slimību, un „covidioti“ liekas neredzot, ka slimnīcas pildās ar Covid-19 slimniekiem, vēl arvien apgalvo, ka vispār nav tāda vīrusa. Tāds tad ir kopsavilkums, ieejot gada pēdējā mēnesī.

Cerību stariņš ir vairākas vakcīnas, kuras uzrādot labus testēšanas rezultātus. Vienu no pirmajām uztaisīja BioNTech – turku pārim piederoša farmācijas firma Vācijā. Tai ir sadarbības līgums ar ASV firmu Pfizer, lai palīdzētu ar izplatīšanu. Kaut arī vakcīnas attīstībai ne BioNTech, ne Pfizer nesaņēma ne centa no ASV prezidenta Donalda Trampa radītās vakcīnas attīstības atbalstu programmas „Operation Warp Speed“, tas netraucēja Trampam apgalvot, ka šīs vakcīnas radīšana ir viņa nopelns. United Airlines lidfirma ir jau pārvadājusi pirmo jaunās vakcīnas kravu no Briseles uz Čikāgu.

Šis gads ir bijis sevišķi blīvs ar dezinformāciju. Par Covid-19, par klimata maiņu, par melnādaino stāvokli ASV, un, protams, par visu, kas saistīts ar politiku. Ir ļoti bēdīgi konstatēt, cik daudz cilvēku ir ar mieru izplatīt muļķības un kļūt dusmīgi, kad tiek ierobežoti viņu centieni graut sabiedrību, vai, klimata maiņas gadījuma – graut civilizāciju. Katram esot tiesības izplatīt muļķības un melus.

Cilvēka Dēla dzimšana un Saules atdzimšana simbolizē jaunu sākumu. Četras Adventa svētdienas paies līdz Ziemassvētkiem. Cik ilgi paies, pirms „drosminieki“, „covidioti“ un citas līdzīgas radības būs gatavi pieņemt to, ka viņi kļūdās, un pārstās izplatīt muļķības.

Pirmais solis ir pāriet uz civilizētu un laipnu saziņas veidu. Bet pārāk bieži tas nav pa spēkam ne „pareiziem“, ne „nepareiziem“. Atcerēsimies mācību, ko mums devuši Ziemassvētki: „Tev būs mīlēt savu tuvāko kā sevi pašu.“ Sākot ar Adventa laiku, centīsimies izrādīt šo mīlestību mūsu ierakstos sociālos tīklos.

GN
2020. g. 2. decembrī



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com