Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Diasporas konsultatīvā padome

Norisinājusies šī gada noslēdzošā sēde

Laikraksts Latvietis Nr. 629, 2020. g. 22. dec.
LR Ārlietu ministrija -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstniece diasporas jautājumos Elita Gavele vada Diasporas konsultatīvās padomes sēdi. FOTO Vitolds Gabrāns, Ārlietu ministrija.

Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica attālināti piedalījās Diasporas konsultatīvās padomes sēdē. FOTO Vitolds Gabrāns, Ārlietu ministrija.

2020. gada 11. decembrī norisinājās šī gada noslēdzošā Diasporas konsultatīvā padome (DKP), ko vadīja DKP priekšsēdētāja un Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstniece diasporas jautājumos Elita Gavele. Viņa pateicās diasporas politikā iesaistītajām valsts institūcijām, nevalstiskajām un diasporas organizācijām par darbu 2020. gadā, akcentējot, ka aizvadīts darbīgs un izaicinājumiem bagāts gads, kura laikā notikušas četras Diasporas konsultatīvās padomes sēdes.

„Ir ielikts labs pamats mūsu kopīgam darbam, virzoties uz priekšu jaunu uzdevumu izvirzīšanā un iepriekšnoteikto mērķu sasniegšanā,“ pauda DKP priekšsēdētāja E. Gavele.

Šī gada pēdējās – ceturtās – DKP sēdes laikā tās locekļi tika informēti par aktualitātēm diasporas politikā, tostarp – notikušajām darba sanāksmēm par diasporas arhīviem un latviešu valodu remigrantiem. Jāatzīmē, ka turpinās aktīvs darbs pie priekšnoteikumu radīšanas attālinātajam darbam diasporā.

DKP laikā tika minētas prioritātes nākamajam gadam, piemēram, diasporas aktivizēšanās un līdzdalības sekmēšana, līdzās piesaistot jaunus biedrus diasporas organizācijām, diasporas pilsoniskās un politiskās līdzdalības veicināšana sabiedriskajos procesos Latvijā, bērnu un jauniešu latviskās identitātes un piederības sajūtas Latvijai stiprināšana, latviešu valodas un kultūrvides mantojuma saglabāšana un pieejamības nodrošināšana diasporai, kā arī remigrāciju veicinošo pasākumu atbalsts un politikas plānošanas dokumentu un normatīvo aktu pilnveidošana.

Tāpat E. Gavele informēja par Diasporas likuma Pārejas noteikumu ieviešanas virzību. Iekšlietu ministrijas pārstāvis Sandis Barks ziņoja par virzību likumprojektā par personu apliecinošu dokumentu izmantošanu un un apliecināja, ka nākamajā gadā Dzīvesvietas deklarēšanas likumā stāsies spēka grozījumi par papildu adreses norādīšanu.

Klātesošos uzrunāja arī Latvijas Investīciju attīstības aģentūras direktors Kaspars Rožkalns, kurš informēja par diasporas iesaisti Latvijas tēla veidošanā. Savukārt diasporas politikā iesaistītās valsts institūcijas, nevalstiskās organizācijas, Pasaules brīvo latviešu apvienība un Eiropas Latviešu apvienība sniedza īsziņojumus par paveikto 2020. gadā un izaicinājumiem 2021. gadā.

LR Ārlietu ministrija



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com