Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


MLB Daugavas skolas 2020. gads

Gada beigās atgriezās skolas telpās

Laikraksts Latvietis Nr. 629, 2020. g. 22. dec.
Dzintra Latiša -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
MLBDaugavasSkola_2v

MLB Daugavas skolas saime. FOTO Kārlis Jēkabsons.

FOTO Kārlis Jēkabsons.

MLB Daugavas skolas pārzine Dzintra Latiša un skolēni. FOTO no Dzintras Latišas personīgā arhīva.

Skolas eglīte. FOTO no Dzintras Latišas personīgā arhīva.

Izpušķotā eglīte. FOTO no Dzintras Latišas personīgā arhīva.

2020. gads ir pierādījis, ka MLB Daugavas skola var ne tikai izturēt pandēmiju, bet arī sevi pārveidot modernos laikos, kā saka, – Pastāvēs, kas pārvērtīsies (Rainis).

Daugavas skolas skolēni pavadīja tikai astoņas nedēļas skolā pirms Viktorijas premjers paziņoja, ka skolas semestris beigsies ātrāk – ar agrām brīvdienām. Ar 28. martu skolotāji sapulcējās virtuāli un iemācījās kā lietot Zoom, un sāka pārstrādāt savus materiālus attālinātām mācībām.

Tā gandrīz astoņus mēnešus Daugavas skola turpināja darbu katru sestdienu kā parasti, piedāvājot latviešu valodas, vēstures, ģeogrāfijas, folkloras, dziedāšanas un dejošanas stundas, bet starp šiem – jaunu priekšmetu joga!

Pa attālināto mācību laiku skolai bija Lieldienu mākslas izstāde, svinējām Ģimenes dienu, Balto galdautu dienu, noturēja Viktorīnas pēcpusdienu, paši skolā svinējām Latvijas valsts svētkus, kā arī piedalījās MLOA video ierakstītā sarīkojumā.

28. novembrī ar no jauna sagatavoto Covid plānu, skola atgriezās skolas telpās. 5. decembrī skola noturēja Liecību izdalīšanas pēcpusdienu, kur visi, sākot no bērnudārzniekiem līdz 7. klases audzēkņiem saņēma savas mācību gadu nobeiguma liecības. Šī īpatnējā gada 12. decembrī skola noturēja skolas Eglīti Brēmaņu dārzā un izpušķoja Imanta Bruna koku kā eglīti (ar bērnu pašu gatavotām dekorācijām). Skolas saime pavadīja jauku pēcpusdienu draudzīgā gaisotnē. Visi ir nopelnījuši labu atpūtu pēc tik sarežģīta gada.

Skola atsāksies 2021. gada 30. janvārī plkst. 12.00.

8. klases izlaidums tika pārcelts, un tas tagad notiks 30. janvārī plkst. 10.30 Melburnas Latviešu nama Lielajā zālē.

Uz redzēšanos 30. janvārī!

Tuvāku informāciju par MLB Daugavas skolu un tās darbību var uzzināt, rakstot skolas pārzinei Dzintrai Latišai dzintra@daugavasskola.com.au vai skatoties tīmeklī: www.daugavasskola.com.au

Dzintra Latiša
MLB Daugavas skolas pārzine
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com