Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Kas notiek Melburnas Latviešu ciemā

Daudzi pasākumi janvārī

Laikraksts Latvietis Nr. 636, 2021. g. 10. febr.
Ingrīda Biezaite -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LatviesuCiems

Ivara diena Latviešu ciemā. FOTO no Latviešu ciema arhīva.

Austrālijas dienas svinības. FOTO no Latviešu ciema arhīva.

Sveiks, lai dzīvo!

Piektdien, 21. janvārī, Latviešu Ciema pārvaldniecei Ingrīdai H. bija dzimšanas diena. Anna Švalbe sagādāja vienu no pašas gatavotām kartītēm, kuru aprūpes nama ļaudis parakstīja un ierakstīja laimes vēlējumus dzimšanas dienā!

21. janvārī par godu šim lielajam notikumam aprūpes nama ļaudis nodziedāja: Sveiks, lai dzīvo un uzdāvināja kartīti un ziedus no Latviešu Ciema dārza. Jānis Berkāns dažos teikumos pateicās visu vārdā par Ingrīdas gādību un lielo darbu.

Tad Ingrīda uzcienāja iedzīvotājus ar konfektēm un pašceptām kūkām. Šajā dienā arī darbinieki varēja baudīt torti, kuru Ingrīdas H. dzimšanas dienai par godu bija uzcepusi Ciema medmāsa Anita Kaimiņš.

Kā tas citreiz notiek šādos nozīmīgos brīžos, neviens nebija pamanījies uzņemt kādu bildi. Bet, lai vai kā, jubilārs tika sumināts un gardās kūkas apēstas!

Ivara diena un citi raidījumi

Tā tika nodēvēta viena diena Latviešu Ciemā, kad lifestyle darbinieki piedāvāja visiem kopā noskatīties dažādas muzikālas kompozīcijas, kurās Ivars Štubis spēlē, nu jau gadu atrodoties Latvijā.

Tā kā pirms došanos uz Latviju Ivars vairākus gadus strādāja Ciemā, tad iedzīvotājiem arvien ir interesanti uzzināt, kā Ivaram iet Latvijā un sekot līdzi viņa muzikālajām un ikdienas gaitām.

Pēc dziesmu noklausīšanās, iedzīvotāji kopā ar lifestyle darbiniekiem pārrunāja Ivara vēstules, kuras Ivars katru mēnesi sūta, lai drukātu Latviešu Ciema Avīzītē.

Janvārī Aprūpes nama ļaudis skatījās daudzus Latvijas Televīzijas veidotus raidījumus par barikāžu notikumiem Latvijā, kas notika pirms 30 gadiem. Un vienā no šīm reizēm iedzīvotāji noskatījās Sofijas Kirsanovas sagatavoto koncertu, kas iedzīvotājos raisīja dažādas pārdomas un sarunas.

Austrālijas diena

27. janvāra pēcpusdienā Ciema Aprūpes nama ļaudis pulcējās Ciema Lielajā zālē uz Austrālijas dienas atceri. Telpas bija rotātas ar Austrālijas karogiem – maziem un lieliem. Arī traukus un salvetes rotāja karoga krāsas. Visi sanākušie dziedāja dziesmas no šai dienai sagatavotās dziesmu grāmatas. Sāka ar angļu un pamazām pārgāja uz latviešu dziesmām. Tad Anita Elberta pastāstīja par Austrālijas dienas vēsturisko izcelšanos, pēc tam izspēlēja, nu jau tradicionālo Austrālijas dienas Kvizu.

Andris Ziedars bija sagatavojis īpašu cepuri – platmali ar striķos iekārtiem korķiem, un viens no jautājumiem bija arī par šo cepuri...

Sanākušie labprāt piedalījās jautājumu spēlē, un ja nezināja atbildi, tad vienkārši minēja, kas spēli padarīja vēl jo aizraujošāku!

Šajā dienā Aprūpes nama iedzīvotāji varēja baudīt tēju, kafiju, dažādus atspirdzinošus dzērienus, siltus Austrālijas gaļas pīrāgus un Lemingtonam kūkas.

Tā kā 27. janvārī vārda dienas svin Ilzes, tad ar kopīgu Sveiks, lai dzīvo! nodziedāšanu, apsveikuma kartīti un ziediem no Ciema dārza, tika sumināta šīs dienas gaviļniece.

Tad, kad pēcpusdienas nopietnā daļa bija beigusies, sanākušie vēl ilgi turpināja dziedāt dažādas dziesmas, bet nu jau no galvas. Dziedājumu pavadīja Anita Elberta un, tā vien likās, ka Austrālijas dienas atceres pēcpusdiena bija pārvērtusies skaistos sadziedāšanās svētkos.

Kad iedzīvotāji devās uz istabiņām, tad to kabatās par mazu piemiņu bija pūkaini koalas, un viens otrs vēl arvien dungoja kādu no dziesmām.

Un sakām paldies!

Latviešu Ciema aprūpes nama vadība saka lielu paldies Daugavas Vanagiem un personīgi Koidulai Nemiro par gardajām pašceptajām piparkūkām, kuras aprūpes nama iedzīvotāji baudīja vairāku nedēļu garumā!

Ingrīda Biezaite
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com