Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Redakcijā

Muzikālās muļķības

Laikraksts Latvietis Nr. 642, 2021. g. 24. martā
Gunārs Nāgels -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Sveicināti, lasītāji!

„Dzēšanas kultūra“ turpinās pilnā sparā. Latvijā jaunākais mērķis „dzēsējiem“ ir dziedātāja Samanta Tīna. Iet runa par šī gada Eirovīziju. Pagājušā gadā Samanta Tīna uzvarēja Latvijas konkursā par iespēju pārstāvēt Latviju gadskārtējā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Tā kā Eirovīzija nenotika 2020. gadā dižsērgas dēļ, tā tika atlikta uz šo gadu. Tika izlemts, ka nerīkos jaunu konkursu Latvijā, bet atļaus Samantai Tīnai šogad pārstāvēt Latviju ar jaunu dziesmu.

Pirms nedēļas viņa nāca klajā ar Eirovīzijai sagatavotu dziesmu „The Moon is Rising“ („Mēness aust“). Pati Samanta saka, ka dziesma ir par stiprām sievietēm – ka sievietes var un drīkst būt visādas. Oficiālā video klipa arī parādās dažāda izskata sievietes, bet, laikam, trakākais bija tas, ka divas sievietes salika lūpas kopā uz kādu ceturtdaļsekundi.*

Un tad sākās... te neatkārtošu pārmetumus, jo, patiesībā tie ir mobings mākslinieciskas izpausmes dēļ. Ja vēl nesen dzirdējām slavas vārdus Alvim Hermanim, kad viņš nosodīja „dzēšanas kultūru“ un izklāstīja savu manifestu par māksliniecisko brīvību, tad daži tie paši slavētāji nekautrējās uzklupt meitenei par morāles trūkumu. Viņa „nedrīkst pārstāvēt Latviju“.

Samanta Tīna uzstājās ar šo pašu dziesmu balvas „Zelta mikrofons“ pasniegšanas ceremonijā. Bez lūpu kontakta.

Toties pati ceremonija izraisīja lielu ažiotāžu, jo uzstājās daudzi muzikanti, notika balvu pasniegšanu un piedalījās publika – visi bez maskām un ciešā kontaktā, arī skūpsti un apkampieni. 131 fotogrāfijā, ko publicēja portāls la.lv** nav redzama neviena maska.

Balvas producente Elita Mīlgrāve skaidro, ka viss kārtībā, jo tas nav bijis „publisks pasākums“ (kas būtu pilnīgi aizliegts), bet gan „televīzijas satura veidošana“. Divas dienas pirms pasākuma veikta dalībnieku Covid-19 testēšana. Bet pēc maniem aprēķiniem, šo divu dienu laikā varētu būt, apmēram, 7% varbūtība, ka vismaz viens no dalībniekiem tiktu inficēts. Kā zināms, infekciju var nodot tālāk vēl pirms pašam parādās simptomi.

Stulbākais ir sašutums tautā – ja viņi tā drīkst, kāpēc es arī ne? Šāds sašutums ir kārtējā Covid bīstamības noliegšana. Jā, viņi rādīja ļoti sliktu priekšzīmi. Bet ja kāds cits uzvedās neprātīgi, apdraudēdams savu un citu veselību (un pat dzīvību), vai Tev patiešām arī jāpieprasa tiesības darīt to pašu?

Lūdzu, nebūsim muļķi!

GN
2021. g. 24. martā

* https://www.youtube.com/watch?v=i9wBRhiWR04

** https://www.la.lv/milgrave-atbild-kritikai-par-pasakuma-tiesraidi



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com