Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Kas notiek Melburnas Latviešu Ciemā?

Sauļošanās, staigāšana un ciemošanās

Laikraksts Latvietis Nr. 642, 2021. g. 24. martā
Ingrīda Biezaite -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LatviesuCiems

Brašās staigātājas Astra Šloss un Anna Švalbe. FOTO no Latviešu ciema arhīva.

Četrkājainais ciemiņš Ciemā. FOTO no Latviešu ciema arhīva.

Čiepa. FOTO no Latviešu ciema arhīva.

Brīvbrīži un pastaigas!

Šī vasara Melburnā ir gadījusies lietaina un vēsa, bet ir dienas, kad laukā spoži spīd saule, un tad ir īstais laiks doties laukā pasēdēt Ciema iekšpagalmā un pasildīties saulītē.

Šādas saules peldes izmanto vairāki aprūpes nama iedzīvotāji, ik pa laikam novelkot siltākas jakas un izmantojot aizvēju, uzņem siltos saules starus un D vitamīnu.

Šīs divas dāmas atpūšas pēc pusdienām. Tā kā februārī bija Valentīna diena, tad iedzīvotāji tika pie šokolādes sirdīm un telpas rotāja skaisti – sarkani un balti baloni, ar daudzām sirsniņām...

Mēģinām cik varam izmantot šo skaisto laiku un ar iedzīvotājiem, kuri vēlas, dodamies pastaigāties ārpus aprūpes nama – pa tuvākajām ielām.

Pie viena parunājamies un papriecājamies par skaistajiem kaimiņmāju dārziem – daudzajām puķēm dobēs, kas bieži vien ir neparastās krāsās!

Šīs divas dāmas ir arī brašas staigātājas un labprāt dodas izstaigāties katru dienu!

Ciemiņi un iedzīvotāji...

Latviešu Ciema aprūpes nama iedzīvotājiem ikdienā tiek piedāvātas daudz un ļoti dažādas nodarbības, bet liekas, ka viena no interesantākajām notiek pirmdienu pēcpusdienās.

Tad Ilze K. lasa un stāsta par kādu tēmu un iespēju robežās tiek nodrošināts, ka Ciemu apciemo arī kāds ciemiņš, kas papildina stāstīto.

Tā Ciemu ir apciemojuši vairāki četrkājaini draugi, kas labprāt dāvā savu siltumu un mīlestību. Tā gan vienmēr ir abpusēja draudzēšanās, jo arī Ciema aprūpes nama ļaudis ir priecīgi par satikšanos – labprāt apmīļo viesus un tad gremdējās daudz un dažādās senās atmiņās.

Ja sāk aizdomāties par šo tēmu, tad jāsaka, ka Latviešu Ciems ir viesmīlīgs un ļoti draudzīgs šādiem dzīves draugiem. Turpat vai katram strādājošam mājās ir suns, kaķis, trusis vai, protams, papagaiļi. Un arī pašā aprūpes namā dzīvo putni būrī un zivtiņas akvārijā...

Un kāds pulks mājas mīluļu vēl dzīvo Ciema mājiņās!?

Un šī jaunkundze, kura lūkojās bildē, ir Čiepa. Čiepa kopā ar savu saimnieci aprūpes namā dzīvoja nedēļu. Sunīte ir viesmīlīga un draudzīga. Čiepai ir 6 gadi, un viņa ir liela gudriniece. Saimniecei paziņo jau laikus, kas nāk ciemos, ar īpašām riešanas skaņām...

Tad arī lika nodot visiem sveicienus un kopā ar saimnieci pateikt, ka laikā, ko dzīvoja aprūpes namā, jutās kā Dieva ausī!

Ingrīda Biezaite
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com