Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Anatols Dinbergs – 110

Piemin izcilu Latvijas diplomātu ASV

Laikraksts Latvietis Nr. 642, 2021. g. 24. martā
Latvijas vēstniecība ASV -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Dinbergs_Anatols

Diplomāts Anatols Dinbergs.

2021. gada gada 3. martā apritēja 110 gadi kopš dzimis Latvijas diplomāts Anatols Dinbergs. Diplomāts apbedīts Rokkrīkas kapos Vašingtonā, Kolumbijas apgabalā. Atzīmējot viņa dzimšanas dienu, Latvijas vēstnieks Māris Selga un latviešu sabiedrības pārstāvji nolika ziedus pie Dinberga pieminekļa. Vēstnieks sacīja: „Anatols Dinbergs bija izcils diplomāts, valstsvīrs un Latvijas patriots. Viņa sasniegumi un izcilās darba spējas turpina iedvesmot Latvijas ārlietu dienestu arī šodien.“

Darba gaitas Ārlietu ministrijā A. Dinbergs sāka 1932. gadā. Savukārt 1937. gadā viņš devās darbā uz Latvijas konsulātu Ņujorkā un 1941. gadā sāka strādāt sūtniecībā Vašingtonā. Pēc pilnvarotā lietveža Arnolda Spekkes pensionēšanās 1970. gada oktobrī, Anatols Dinbergs kļuva par pilnvaroto lietvedi, sūtniecības vadītāju. 1971. gadā viņš tika iecelts par Latvijas Diplomātiskā un konsulārā dienesta vadītāju. Dienesta vadītāja un pilnvarotā lietveža pienākumus viņš pildīja līdz Latvijas neatkarības atgūšanai. Viens no būtiskajiem A. Dinberga pienākumiem bija pastāvīgi vērst ASV un starptautiskās sabiedrības uzmanību uz Latvijas nelikumīgo okupāciju.

Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas, 1991. gadā izcilais diplomāts tika iecelts par Latvijas vēstnieku ASV. Papildus šim amatam, līdz 1991. gada beigām viņš bija arī Latvijas pastāvīgais pārstāvis ANO. 1993. gadā viņš savu amatu nodeva nākošajam Latvijas vēstniekam ASV Ojāram Ērikam Kalniņam un turpināja strādāt kā vēstniecības padomnieks. Darbam Latvijas ārlietu dienestā A. Dinbergs bija veltījis 61 gadu, un devās mūžībā 1993. gada 9. novembrī.

Latvijas vēstniecība ASV



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com