Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Iepazīstini ar savu (vec)vecmāmiņu“

2021. gada 18. martā aizsākta jauna sabiedrības iesaistes akcija!

Laikraksts Latvietis Nr. 643, 2021. g. 31. martā
Eva Eglāja-Kristsone -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Akcijas Iepazīstini ar savu (vec)vecmāmiņu nolūks ir ar sabiedrības aktīvu iesaisti kopīgi veidot datu un attēlu kopu, kas parādītu sieviešu iniciatīvu, profesionālo, sabiedrisko un politisko darbību no 19. gadsimta beigām līdz 2. pasaules karam.

Ja Tavā dzimtā vai tuvākajā apkārtnē bijusi kāda sabiedrisko organizāciju vadītāja vai aktīva dalībniece, raksti mums! Mūs interesē kandidātes valsts vai pašvaldību vēlēšanās, pedagoģes vai skolu vadītājas, aprūpes iestāžu vadītājas, ārstes, grāmatizdevējas un grāmatu veikalu īpašnieces, mākslinieces, žurnālistes, tulkotājas, rakstnieces, kā arī citu profesiju pārstāves, par kuru darbiem, tostarp līdz mūsdienām saglabātajām dienasgrāmatām vai piezīmēm, zinām maz vai vēl nezinām.

Atklāsim šo sieviešu devumu, stāstus un sejas kopā! Novērtēsim, ja dalīsies ar sev pieejamo informāciju – biogrāfiskajiem datiem, fotoattēliem, saglabātiem dokumentiem, sarunu pierakstiem vai atmiņām.

Akciju iniciē pētnieces projektā Sieviešu pārstāvniecība Latvijas kultūrā un sabiedrībā (1870–1940), ko realizē LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts (Nr. lzp-2020/1-0215).

Vairāk par projektu: http://lulfmi.lv/page/view?link=Sieviesu-parstavnieciba-Latvijas-kultura-un-sabiedriba-%281870-1940%29

Saziņai: https://www.facebook.com/SievieteLatvijai

(mirkļbirka #SievieteLatvijai)

e-pasts: womage@lulfmi.lv

Pielikumā akcijas vizuālais materiāls: 1) plakāts; 2) Antonija Karlsone. Vēl neapzinātās fotogrāfijas un nepilnīgā informācija šīs Latvijā pirmās pagasta priekšsēdētājas sievietes dzīves gājumā lieliski ilustrē sabiedrības iesaistes nepieciešamību.

Eva Eglāja-Kristsone,
Dr.philol., projekta koordinatore



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com