Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Brisbanes ansamblis „Zigrīda“

Debitē pasaules mūzikas projektā „Music Masala“

Laikraksts Latvietis Nr. 643, 2021. g. 31. martā
Ance Deksne -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

No kreisās: Ance Deksne un Valda Biezaite. FOTO Philadelphia Murefu.

Sadarbība starp Brisbanes pilsētas domi (Brisbane City Council), Sabiedrības apraides fondu (Community Broadcasting Foundation) un Radio 4EB ir radījusi projektu Music Masala (Volume 3), kura mērķis ir iepazīstināt plašāku sabiedrību ar mūziku no dažādām valstīm (world music) un to mūziķu dzīvi, kuri tagad Brisbani sauc par savām mājām.

2020. gadā arī ansamblim Zigrīda bija iespēja piedalīties šajā saistošajā projektā, iepazīstinot klausītājus ar latviešu mūziku, ko ansambļa dalībnieces Valda Biezaite un Ance Deksne aranžē un spēlē savā stilā.

Mūziķes lieto Kurzemes un Latgales kokles, stabules, vargānu un balsis. Vērts pieminēt, ka 2019/2020. gadā ansamblis Zigrīda debitēja pasaules mēroga Woodford Folk festivālā kā pirmais latviešu mūzikas ansamblis, iegūstot lielu piekrišanu un interesi. Pēc ansambļa koncertiem festivālā, sekoja intervija ar Džefu Vudu (Geoff Wood), kuru varēja klausīties Radio ABC National ēterā programmā Soul Search.

Projektā Music Masala (Volume 3) ir iekļauti 13 mūzikas projekti no vairākām valstīm, to skaitā Rumānijas, Ķīnas, Latvijas, Serbijas, Taizemes un citām. Visi audio un video tika ierakstīti 4EB Radio studijā Brisbanē. Intervijā Valda un Ance spēlēja un dziedāja vairākus latviešu tautas dziesmu aranžējumus, oriģinālkompozīciju un stāstīja par savu bērnību, dzīvi Brisbanē un kādu lomu viņu dzīvē spēlē latviešu tautas mūzika, dainas, instrumenti un kā darbojas latviešu sabiedrība Brisbanē. Mūziķes arī intervijā paskaidroja, kā tiek veidoti viņu mūzikas aranžējumi un attīstās kompozīcijas.

Ansamblis Zigrīda izsaka lielu paldies producentiem, palīgiem, skaņu un video režisoriem un projekta atbalstītājiem, kuri gada garumā netlaidīgi un cītīgi strādāja projektu īstenošanā, par spīti Covid-19 ierobežojumiem.

Interviju ar Zigrīdas mūziķēm varat klausīties On Demand no 12. aprīļa šeit: https://www.4eb.org.au/shows/music-masala/

Ja vēlaties pārraidi klausīties pa Radio 4EB 98.1FM and Global, tā būs ēterā katru dienu uz nedēļu no 12. aprīļa plkst. 5.00 un 13.00, kā arī pusdienas laikā uz Global.

Albumu ar visu Music Masala Volume 3 gabaliem varat iegādāties šeit: https://amrap.org.au/release/4eb-records-music-masala-volume-3

Sekojiet Zigrīdai Facebook, kur drīz būs publicēts īss reklāmas video rullītis.

Ance Deksne
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com