Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Iz vēstures

Sekmīgie dārzkopji Kanberā

Laikraksts Latvietis Nr. 643, 2021. g. 31. martā
L. -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Kanberā notiek vairākas reizes gadā dārzkopju apvienības – dārzu mīļotāju – rīkotas puķu un augļu izstādes, dārzu apskates un to godalgošanas. Arī latvieši esam tik tālu, ka savus dārzus varam celt godā.

Viens no labākiem dārziem Kanberā ir Šteinbergiem. Nu viņu dārza visdažādākie ziedi un augļi ir nesti izstādēs, no kuriem gandrīz visi saņem pirmās godalgas. Piemēram, šī gada rudens izstādē Šteinbergi saņēma ap 15 godalgas.

Arī kumelītes un dilles zieds ir likti priekšā šīs zemes ļaudīm apskatīšanai.

Šogad dārzu apskatē Šteinbergu dārzs saņēma godalgu.

Arī no Lauču dārza nākuši daudz skaistu ziedu un augļu. Daudz godalgas saņemtas. Tomēr laimīgākā roka Laucis kundzei būs rožu kopšanā – tās vienmēr ir krāšņas viņas dārzā.

R. Alka dārzkopības zināšanas jau nāk līdz no Latvijas, tādēļ viņš ir tas lielākais meistars koku apgriešanā ziemā. Viena otra dārza saimniece nobirdinājusi pa klusai asarai, kad zem viņa naža krīt lokana atvase. Paša dārzā viņam aug visdažādākie augļu koki: gan burtu veidā, gan kā zirņu maikstis rindiņā, gan pieglaudušies māju sienai. Šogad dārza sacensībā godalgoti arī R. Alks augļu koki.

Tas ir Kanberas latviešu dārzu avangards. Pārējie cenšas viņiem nepalikt iepakaļ. Un tā iznāk, ka skaistākās puķes un gardākie augļi ir vairums jaunaustrāliešu dārzos, kur tik labprāt pāri sētai ielavās kaimiņu puikas.

L.
1956. gada 18. martā



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com