Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latviešu Fonda padomes sēde

Saliedēšanās un domu izmaiņas

Laikraksts Latvietis Nr. 646, 2021. g. 21. apr.
Ilze Pētersone -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LatviesuFonds

Latviešu Fonds

Latviešu Fonda padomes sēde. FOTO Ekrānuzņēmums.

Diāna Kārkliņa un Katrīne Pipasts ar sunīti. FOTO Brigita Rumpētere.

Latviešu fonda priekšsēde Renāte Kenija (Kenney).

Kruncītis.

Beigsim ar vīnu un lašu maizītēm! Ar šādu vilinošu domu un daudzām krūzēm karstas kafijas starplaikā Latviešu Fonda (LF) padome 27. martā spēja veikt trīs dienu darbu astoņās stundās!

Mūsu padomes sēdes parasti notiek visu nedēļas nogali kāda dalībnieka mājā, katru gadu citā pilsētā, katru gadu ar savu interesantu notikumu.

Pirms pieciem gadiem mēs tikāmies pie Brigitas Rumpēteres; sestdienas vakarā sanāca muzikanti un mūzikas mīļotāji no trīs štatiem un dziedādami, spēlēdami uzlādējāmies tālākam darbam.

Aizpagājušajā gadā sērsām pie Lauras Ramanes Sanfrancisko, ērti saspiedušies viņas mājā; sēdes pārtraukumos braucām ar kuģīti garām The Rock (Alcatraz) un vizinājāmies slavenajā pilsētas tramvajā.

Mērķis šīm tikšanās reizēm nav izprieca, bet saliedēšanās un domu izmaiņas. Latviešu Fonda padome ir izkaisīta par visu lielo Ameriku; bieži padomes locekļi viens otru nepazīst. Bez tam, nekad nevar zināt, kurā momentā radīsies labākās idejas, sēžot pie sapulču galda vai izbaudot dabas skaistumu! Strādājam vienmēr.

Šogad, saprotams, bija pavisam citāda sēde: nekāda iepazīšanās, nekāda sarunāšanās mazās grupās – tikai, kā saka,– biznis, biznis, biznis. Mūsu biznis ir izvērtēt pieteiktos Mazos projektus un Lielos izvirzīt LF saimes balsošanai. Bez šī darba ir jāpārrunā, kas padarīts un kas nākotnē darāms. Mūsu Renāte, kaut šķietami meitenīga ar savām divām astītēm, turēja mūs kā stingros grožos. Un padome bija sagatavojusies: projektu lietvedis sakopojis pieteikumus pa kārtām un kategorijām; aktīvo projektu lietvede mūs informēja, kuri pasākumi slēgti un kas aprakstīts presē; revidentu, kasieru un ieguldījumu konsultantu vērtējumi par LF finanšu stāvokli tika kodolīgi pasniegti (un stāvoklis ir labs!); diskusija par nākotnes projektiem ar jaunatni lietderīga (ieskaitot vicepriekšsēdes interesantās idejas GVV absolventiem). Vārdu sakot, sapulce ritēja raiti uz priekšu – un tomēr ilga astoņas stundas!

Nav jau iespējams nosēdēt vienā laidā astoņu stundu Zoom sēdē. Pienāca brīdis, kad man šķita, ka Mārtiņa bārda ir izaugusi drusku garāka, un sāku fantazēt, ka Mārīte, dzīvodama okeāna malā, ir iedomājusies atsvaidzināties ledainā jūrā... Mans Kruncītis ar savu stipro balsi prasījās piedalīties sēdē. Citi sunīši pieprasīja pastaigu. Tādā veidā Brigita, Diāna un Katrīna pielika dažus kilometrus LF virtuālās staigāšanas akcijai, Rita pasnauda un Renāte pārtraukumā klausījās ALA kultūras nozares piedāvāto Andreja Osokina koncertu. Šīs izklaides līdzēja mums būt superradošiem otrajā padomes sēdes daļā. Un beidzot, vēlā vakarā, katrs varēja izbaudīt vīnu un lašu maizītes.

Ja kas mums tomēr pietrūka, tad tā ir kopā būšana. Savu ziņojumu par LF ieguldījumiem Brigita Rumpētere sāka ar personīgu atkāpi: ja nebūtu COVID, mēs būtu pie viņas, un viņa mums šajā dienā gatavotu brokastis.

Ilze Pētersone
2021. g. 11. aprīlī
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com