Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Astrīda Jansone godināta

Ziedojums Vītolu fondam no Klīvlandes DV

Laikraksts Latvietis Nr. 647, 2021. g. 28. apr.
Vītolu fonds -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
JansoneAstrida

Astrīda Jansone.

Godinot Astrīdu Jansoni, kura mūžībā devās pagājušā gada izskaņā, Klīvlandes Daugavas Vanagu Apvienība veikusi ziedojumu Astrīdas piemiņas stipendijai. Kopā klīvlandieši saziedojuši $4450.

Daugavas Vanagi ir ieguldījuši un joprojām sniedz nenovērtējamu atbalstu tautiešu aprūpē, latviešu valodas un tradīciju saglabāšana ārpus Latvijas, kā arī patriotisma kopšanā. Daugavas Vanagus vieno dziļš biedriskums un patiesa mīlestība pret savu zemi. Šoreiz DV sasaukušies, lai ar savu atbalstu pieminētu ievērojamo latvieti Astrīdu Jansoni.

Astrīda uz dzīvi Latvijā pārcēlās 2003. gadā un šajos gados iespēja daudz: vairākas sarakstītas grāmatas, aktīva sabiedriskā dzīve un līdzdalība Vītolu fonda darbībā, tomēr tikpat būtiski atzīmēt, ka liela daļa no Astrīdas darbīgā mūža aizvadītā tieši Klīvlandē, kopjot un rūpējoties par latvisko mantojumu svešumā. Kā režisore Astrīda ņēma dalību Klīvlandes teātra kopā, gan kā priekšniece, gan valdes locekle darbojusies Klīvlandes Latviešu biedrībā, bijusi aktīviste Klīvlandes Baltiešu komitejā, iesaistījusies Klīvlandes Koncertapvienībā, darbojusies draudzē un Latvijas Tautas frontes atbalstu grupā Klīvlandē, kā arī bijusi DV apvienībā.

Savā grāmatā Dārlinga līkloči Astrīda raksta: „Klīvlandes latviešu sabiedrība ir vienreizēja savā dāsnumā, palīdzot Latvijai, un izdomā to izdarīt saistošā veidā.“ Šoreiz kā skaists atvadu sveiciens Astrīdai palīdzība sasniegs talantīgus un zinātkārus jauniešus, kam citkārt iespēja izglītoties varētu būt liegta!

Atvadoties no Astrīdas, ziedojuši: Rita Pencis, Anda un Andris Prātiņš, Anita un Andrejs Smiltārs, Ilze un Jānis Hāzners, Rute un Laimonis Krūmiņš, Guna Wilkolak, Māra Kaugurs, Velta Šulcs, Ojārs Mantenieks, Zane Āboliņš, Astrīda un Zigurds Rīders, Sondra un Harijs Martinaitis, Ilze un Kārlis Čečeris, Baiba un Egīls Apelis, Haralds Mazzariņš, Zenta un Vilma Apinis, Ilona Ķīsis, Artūrs Grava, Edvīns un Ruta Auzenbergs, Sarmīte Grava, Brigita un Viktors Millers, Spīdola korp. kopa Klīvlandē, Daugavas Vanagu Apvienība Klīvlandē.

Sirsnīgs paldies visiem ziedotājiem!

Vītolu fonds
www.vitolufonds.lv
20.04.2021.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com