Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Mans dārgums Latvijā“

Diasporas slēpņu sērija

Laikraksts Latvietis Nr. 649, 2021. g. 12. maijā
Liene Valdmane -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Latviešu valodas aģentūra šodien uzsāk jaunu iniciatīvu – diasporas slēpņu sērijas Mans dārgums Latvijā izveidi. Tie, kuri ikdienā dzīvo ārpus Latvijas, tiek mudināti izveidot savu slēpni Latvijā – tas priecēs citus un vienmēr gaidīs slēpņa autoru ciemos!

Latviešu valodas aģentūras direktora vietniece Dace Dalbiņa stāsta, kā radās šī ideja: „Latviešu valodas aģentūra cieši sadarbojas ar diasporu. Mūsu kopīgais mērķis ir latviešu valodas un latviskās piederības uzturēšana mītnes zemēs, kā arī atbalsta sniegšana tām ģimenēm, kuras atgriežas Latvijā.

Tā kā pandēmijas dēļ nevar notikt ne bērnu un jauniešu nometnes, ne viesošanās pie radiem Latvijā, radās ideja par slēpņu veidošanu. Šo projektu realizēsim sadarbībā ar Latvijas slēpņošanas entuziastiem – diasporas pārstāvji radīs idejas un slēpņu aprakstus, bet Latvijas brīvprātīgie slēpņus izveidos un izvietos. Šis projekts stiprinās emocionālo saiti ar Latviju, veicinās Latvijas dabas un kultūrvides iepazīšanu, kā arī ļaus izstāstīt savu stāstu par nozīmīgu vietu Latvijā.“

Slēpņu izvēlētās vietas koordinātes un aprakstus gaidām līdz 20. maijam (liene.valdmane@gmail.com). Slēpņi tiks izlikti un reģistrēti 2021. gada vasarā. Pielikumā sīkāka informācija.

Nebēdā, ka Latvijā Tev nepieder pilsēta, upe vai kalns! Tas ir sīkums, salīdzinot ar to, ka Tev Latvijā piederēs pašam savs slēpnis!

Liene Valdmane,
Latviešu valodas aģentūras metodiķe



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com