Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas vēstniecība Austrālijā – Kanberā

Progress

Laikraksts Latvietis Nr. 650, 2021. g. 19. maijā
Kanberas Latviešu apvienotais „Ziņotājs“ -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Pirms mēneša Kanberā ieradās Latvijas vēstniecības Austrālijā pilnvarotā lietvede, diplomāte Ieva Apine. Darbs ir bijis liels, sakārtot normālu dzīvi Austrālijā, jo viss jādara pilnīgi no jauna svešā zemē, kur likumi, pieejamība un izmaksas ārkārtīgi atšķiras no pierastā. Viss jānokārto saskarē ar Latvijas Ārlietu ministriju un atvēlētā budžeta ietvaros. Jādomā par pašas un ģimenes patversmi, citu diplomātu mājām, kā arī par vēstniecības telpām un attiecīgām automašīnām.

Pagaidām diplomāte darbojas igauņu vēstniecības telpās. Ir jāpiedalās dažādās diplomātiskās sanāksmēs un jādarbojas diplomātiskā jomā. Cerams, ka drīz būs atrasta pastāvīga vieta pašai vēstniecībai. Ir grūti to izkārtot, pašreizējā nekustamo īpašumu tirgū Kanberā.

Diplomāte gaida, ka ģimene viņai pievienosies augusta beigās. Būs vīrs un divi dēli. Mazliet vēlāk ieradīsies arī vēstnieks vai vēstniece, konsulārā amatpersona, un divi piesaistītie vietējie darbinieki. Pašreizējā pagaidu stāvoklī, Latvijas vēstniece Dace Treija-Masī arvien rezidē Tokijā.

Kanberas Latviešu apvienotais „Ziņotājs“ Nr. 194



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com