Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Likteņdārzs“

Atbalstītāji dāsni ziedo piemiņas vietas izaugsmei

Laikraksts Latvietis Nr. 651, 2021. g. 26. maijā
Elīna Bīviņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Liktendarzs_2v

Gan īpašu Likteņdārza objektu labiekārtošanai, gan ikdienas uzturēšanai dārza draugi un atbalstītāji šī gada pirmajā pusgadā ziedojuši vairāk nekā 30 tūkstošus eiro, tostarp ir saņemti vairāki īpaši dāsni ziedojumi.

Sandra Kalniete, Eiropas Parlamenta deputāte, Kokneses fonda padomes priekšsēdētāja: „Ikvienu ziedojumu „Likteņdārzam“ pieņemam ar pateicību un ikkatrs ziedojums ir ārkārtīgi svarīgs praktisks atbalsts dārza pastāvīgai labiekārtošanai un uzturēšanai. Pagājušajā sezonā „Likteņdārzā“ uzņēmām rekordlielu skaitu apmeklētāju – tikai aktīvās sezonas laikā vien dārzā viesojās vairāk nekā 100 tūkstoši cilvēku. Kā apmeklētāju, tā ziedotāju pastāvīgais atbalsts sniedz lielu gandarījumu, jo apliecina, ka „Likteņdārzs“ nostiprinās mūsu kolektīvajā apziņā par gaišas atceres un spēka vietu.

Lielu atbalstu Likteņdārzam sniedz ārzemēs dzīvojošo latviešu ģimenes un diasporas organizācijas – piemēram, Kuno un Nora Šmiti no Linkolnas Nebraskā ziedojuši 1500 ASV dolārus, kas tiks izlietoti Pļavas ziedu kalna veidošanai, Daugavas Vanagu apvienība Linkolnā ziedojusi vairāk nekā 1000 eiro, savukārt 300 eiro ziedojums saņemts no Toronto Latviešu biedrības sestdienas skolas.

„Likteņdārza ziedotāji, atkarībā no ziedojuma apjoma, ierindojas vairākās pakāpēs – ir Kadiķu, Pīlādžu un Kastaņu saimes, kā arī Dižozola pakāpes ziedotāji. Šajā pusgadā kuplāka kļuvusi mūsu ziedotāju Kastaņu saime, jo esam saņēmuši novēlējuma ziedojumu 10 tūkstošu eiro apjomā. Šie ziedotāji vēlas saglabāt savu privātumu un ir lūguši neatklāt viņu vārdus, bet esam šai ģimenei patiesi pateicīgi,“ norāda Sandra Kalniete.

Likteņdārza draugi nereti ziedo arī konkrētu cilvēku piemiņas iemūžināšanai, tā arī šajā pusgadā saņemti divi šādi ziedojumi – studenšu korporācijas Dzintra filistru biedrība ziedojusi 300 eiro Sarmītes un Ulda Gravu piemiņai, bet 600 eiro ziedoti Dainas Rozenbergas piemiņai.

Par „Likteņdārzu“

Likteņdārzs ir unikāla, par ziedojumiem veidota piemiņas vieta, kas pēc pasaulē pazīstama Japānas ainavu arhitekta Šunmjō Masuno (Masuno Shunmyō) projekta un arhitekta Andra Kronberga uzraudzībā tiek veidota uz salas Daugavā pie Kokneses.

Likteņdārzs top kā gaišas atceres dārzs, kur svinēt latviešu tautas izturību un gara spēku. Tas veltīts visu latviešu piemiņai, kuri 20. gs. gājuši bojā vai cietuši svešu varu dēļ. Dārzs apvieno izcilu kultūrainavu, arhitektūru ar Kokneses pussalas dabas un Daugavas krāšņumu.

Nodibinājums „Kokneses fonds“
Elīna Bīviņa,
2021. gada 15. maijā



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com