Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Sydney via Siberia“

Jauns romāns

Laikraksts Latvietis Nr. 651, 2021. g. 26. maijā
Ināra Strunga -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Sydney_via_Siberia

Grāmatas „Sydney via Siberia“ vāks.

Drīz apritēs 80 gadi kopš 1941. gada 14. jūnija deportācijām, kas sagrāva neskaitāmi daudzas latviešu ģimenes. Ināras Strungas jaunais romāns (angļu valodā) Sydney via Siberia stāsta par vienu šādu ģimeni agros 2000-tos gados Sidnejā.

Laimonis Lācis (Austrālijā nosaukts Lucky), divreiz izsūtīts, atbrauc no Latvijas apciemot savu māsu Māru Austrālijā. Viņš ir tagad aktieris un četrreiz precējies, un Māra – ievērojama arhitekte. Īpatnēju iemeslu dēļ Māru neizsūtīja, un viņa nonāca Sidnejā, kur pastāvīgi strādā, lai novērstu vainas sajūtu.

Sešdesmit gadus neredzējušies, Laimonis stāsta, kā īsti gāja Sibīrijas nometinājumos un GULAGā ar vecākiem. Māra noklausās un tad piedzīvo kaut ko negaidītu.

Šausmu stāstus arī noklausās Māras pieaugušie bērni. Andris ir mūziķis ar depresiju un mīlas problēmām. Ir tikai viena sieviete, kas var izglābt viņa karjeru un dzīvi, bet vai viņa spēj viņu mīlēt? Meita Zinta ir nemierīga aktīviste ar mazu dēlu. Viņa atsāk universitātes studijas un pārdzīvo identitātes krīzi, nezinot, pie kuras tautas viņa īsti pieder. Bērnu problēmas ir droši vien saistītas ar iepriekšējās paaudzes traumu.

Ģimenē ir visādi noslēpumi. Parādās arī noslēpumains krievu večuks, kas nobaida Laimoni Woolworths pārtikas veikalā.

Šis ir romāns par izdzīvošanu, izturību, ģimeni un mīlu (kā arī Lāčplēša stiprumu). Tas ir saistošs, saturīgs un viegli lasāms un pievilks katru, kas interesējas par Latviju, vēsturi vai Austrālijas ieceļotājiem. To var iegādāties no Amazon un citiem interneta grāmatu veikaliem un no SLB grāmatnīcas (jūnijā) vai pasūtīt Austrālijā no strungslewis@gmail.com.

Lasītāju komentāri:

„Man šī grāmata ļoti gāja pie sirds, jo maniem vecākiem bija līdzīgs liktenis. Ir grūti ticēt, ka cilvēki var būt tik izturīgi.“ (Laura Morwood)

„Ļoti patika. Sibīrijas šausmas balansētas ar šodienas tēmām. Tēli ticami, lai gan ekscentriski, kas pataisa tos interesantus un tipiski latviskus.“ (Silvia Šarac)

„Interesanta grāmata un viegli lasāma par spīti grūtam tematam.“ (Linda McInally).

„Saistošs stāsts, kas attiecas uz daudziem mūsdienas austrāliešiem ar līdzīgu izcelsmi.“ (Linda Hopkins).

„Sarežģīts, četrdaļīgs fokuss un stāsti, kas ilgst pusgadsimtu un stiepjas pār visu zemeslodi, ir visi saistoši pasniegti. Daudz temati ir viegli, bet veikli iztirzāti, sagādājot jauku lasīšanu.” (Tom Flood).

Ināra Strunga
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com