Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


14. jūnijā Aizvesto atcere Kanberā

Piedalījās visu trīs Baltijas valstu diplomātiskie pārstāvji Austrālijā

Laikraksts Latvietis Nr. 655, 2021. g. 23. jūnijā
Skaidrīte Dariusa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

No kreisās: Igaunijas vēstniece Kersti Esmaa, KLB priekšnieks Juris Jakovics, Latvijas Ārlietu ministrijas pilnvarotā lietvede Ieva Apine, Lietuvas Ārlietu ministrijas  pilnvarotā lietvede Aiste Jakštiene. FOTO Egons Eversons.

Šī gada 13. jūnijā Kanberas Poļu kluba White Eagle telpās Kanberas Latviešu biedrība sadarbībā ar Kanberas igauņu un lietuviešu saimēm, rīkoja 14. jūnijā Aizvesto piemiņas atceri.

Atceri ievadīja Kanberas Latviešu biedrības priekšnieks Juris Jakovics. Savā uzrunā viņš sveica klātesošos, to vidū visu trīs Baltijas valstu diplomātiskos pārstāvjus Austrālijā – Igaunijas vēstnieci Kersti Eesmaa, Latvijas Ārlietu ministrijas pilnvaroto lietvedi Ievu Apini un Lietuvas pilnvaroto lietvedi Aisti Jakštieni.

Pēc Austrālijas valsts himnas sekoja Jakovica īss stāstījums par šīs dienas nozīmi, par visu trīs Baltijas valstu diplomātu Austrālijā klātbūtni un par nu jau astoņdesmit gadu Aizvesto atceri.

Atceres runas ievadīja Igaunijas un Lietuvas diplomātes, īsos vārdos savās valodās. Atceres runu teica Latvijas valsts pilnvarotā lietvede Ieva Apine (skat. laikraksts „Latvietis“ LL654).

Atceres aktu noslēdza ar visu trīs Baltijas valstu himnām.

Kuplā apmeklētāju skaitā (ap astoņdesmit) līdz ar trīs baltiešu saimēm bija arī poļu un Rotary kluba pārstāvji. Noslēgumā visi pakavējās pie glāzes šampānieša un uzkodām.

Skaidrīte Dariusa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com