Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Īsfilmu konkurss – „ES ESMU LATVIJA”

Austrālijas Latviešu 58. Kultūras dienās (AL58.KD)

Laikraksts Latvietis Nr. 655, 2021. g. 23. jūnijā
Ojārs Greste -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Kadrs no īsfilmas. Melburnas Latviešu skola: „CSI Nams“, 2014. FOTO Ekrānuzņēmums.

Kadrs no īsfilmas. Evelīna Nestecka: „Pīrāgs“, 2014. FOTO Ekrānuzņēmums.

Kadrs no īsfilmas. Sidnejas Latviešu biedribas skola: „Pīrāgs“, 2014. FOTO Ekrānuzņēmums.

Kadrs no īsfilmas. Ojārs Greste: „Gredzenu saites – Laumas stāsts“, 2016. FOTO Ekrānuzņēmums.

AL58KD2021

Lai arī kur mēs latvieši esam izkaisīti pa pasauli, mums ir ciešas saites ar mūsu senčiem. Kas gan nemīl Latvijas zemenes vasarā, baravikas krējuma mērcē, siļķes, skābus gurķus un, protams, pīrāgus?

Mēs lepni nēsājam unikālos latviešu Nameja un septiņdienu gredzenus un citas tautiskas rotas, ar degsmi dziedam Ai, jel manu vieglu prātu un lepojamies ar pasaulē pazīstamiem latviešu operdziedātājiem, koriem, diriģentiem, māksliniekiem un sportistiem. Jebkur, kur esam, mēs visi esam Latvija.

AL58.KD aicina visus latviešu filmētājus – kā jauniešus, tā arī sirdī jaunos sirmgalvjus, kuri mīl filmu mākslu, piedalīties šajā konkursā. Piedāvājam BAGĀTAS GODALGAS un SLAVU! Būs divas kategorijas – Atvērtā kategorijā jebkura vecuma dalībniekiem ar godalgām $750, $400 un $200, un kategorija – Jauniešiem līdz 17 gadiem (2021. g. 31. dec.) ar godalgām $350, $200 un $100. Ja agrāk filmu producēšanai vajadzēja profesionālu tehniku, tad šodien ikkatrs, kam ir vienkāršākā digitālā kamera vai mobilais telefons, spēj filmēt! Un samontēt filmu ar visiem titriem un izplatīt to internetā var paveikt ar jebkuru datoru, jo montēšanas funkcija tagad ir standarta lieta. Var pat to paveikt ar mobilo telefonu. Vajag tikai labu izdomu!

Konkursa nosaukums ir Es esmu Latvija, lai atspoguļotu Kultūras dienu vispārējo tēmu: Saknes Latvijā – atvases Austrālijā.

Filmas temats un žanrs (dokumentālā, mākslas, animācija u.c.) nav ierobežoti, bet ar noteikumu, ka filmā jābūt kādai saistībai ar latvietību: vai tā ir ar dziesma, dzeja, deja, ēdienu gatavošana vai cita latviskuma izpausme, tā ir jūsu izvēle!

Filma nedrīkst būt ilgāka par 4 minūtēm, ieskaitot sākuma un beigu titrus, bet var būt īsāka.

Labākās filmas vērtēs žūrijas komisija, ko sastādīs AL58.KD rīcības komiteja. Šīs filmas tiks izrādītas filmu vakarā KD laikā. Pēc AL58.KD paredzam konkursam iesniegtās filmas izrādīt citos latviešu centros Austrālijā.

Aicinām visas pasaules latviešus piedalīties AL58.KD īsfilmu konkursā! Sīkāki noteikumi par konkursu, filmu izvērtēšanu, filmas formātu, kā arī dalības anketa ir atrodami AL58.KD tīmekļu vietnē alkd.org.au.

Lūdzam jums paziņot savu vēlēšanos piedalīties līdz 2021. gada 30. oktobrim, rakstot uz AL58.KD@gmail.com.

Kas uzbur Tavu Latviju? Dziesma? Rota? Jāņi? Skābu kāpostu zupa? Polka? Priežu mežs? Dziesmu svētki? „Prāta Vētra“?

Pastāsti, parādi!

Ojārs Greste,
AL58.KD
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com