Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Svētki ir tur, kur esam mēs!

Korim „LABKĪ“ būtu sākušies gaidītie Svētki Rīgā

Laikraksts Latvietis Nr. 658, 2021. g. 13. jūlijā
Inguna Grietiņa-Dārziņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Svētdien, 5. jūlijā Latviešu apvienotajam bērnu un jaunatnes korim Īrijā LABKĪ būtu sākušies gaidītie Svētki Rīgā.

Kopš 2018. gada rudens jauniešu apvienotais koris LABKĪ gatavojās XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. Kora mākslinieciskā vadītāja Inguna Grietiņa-Dārziņa un diriģentes Laine Nigule-Beļenusa un Laura Zemvalde, skolotāji un vecāki svētkiem sagatavoja 39 jauniešus no trīs Īrijas reģioniem – Dublinas, Portlīšas un Kaslbāras, kā arī Ziemeļīrijas, Anglijas, Zviedrijas un Latvijas.

Apvienotais koris 2019. gadā, piedaloties skatē, izcīnīja tiesības dalībai Svētkos un noslēguma koncertā Dziesmubērns Mežaparkā. Ļoti priecājās par ekspertu – virsdiriģenta un noslēguma koncerta mākslinieciskā vadītāja Edgara Vītola klātbūtni un meistarklasēm, Valsts izglītības satura centra (VISC) vecākās ekspertes Ritas Platperes un Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) sabiedrības integrācijas projektu koordinatores Aigas Vasiļevskas vizīti, brīnišķīgajiem iedvesmas un iedrošinājuma vārdiem un apsveikumiem par padarīto. Plānoja tālāku kopdarbu arī 2020. gadā līdz Svētkiem.

Iestājoties īpašajai situācijai pasaulē, 2020. gada martā, kora LABKĪ dalībnieki, mākslinieciskā vadītāja, diriģentes, skolotāji un vecāki nolēma pieņemt izaicinājumu un turpināt darbu digitālā formātā. Pienāca ļoti īpašs laiks, tika paveikti vairāki projekti, kā piemēram, LABKĪ video izveide Paliec mājās, Latvijas neatkarības dienas sveiciens, Eiropas dienas sveiciena video Azerbaidžānai, sadarbībā ar LR vēstniecību Azerbaidžānā. Koris piedalījās arī digitālajos kopprojektos – devītajos un desmitajos latviešu kultūras svētkos Īrijā, tautas tērpu gājienos un dziesmas Tavs karogs pasaules kopkora projektā Latvijā.

Tieši šīs nepārtrauktās un aktīvās darbības iedvesmotiem, korim ziņa par e-dziesmu svētkiem šķita tikai loģiska, jo trīs gadu gatavošanās ciklu gribējās godam noslēgt un pateikties visiem par ieguldīto darbu. Koris piedalījās gan Svētku sveiciena video sagatavošanā, gan virtuālā gājiena Saulesvija izveidē.

Protams, šī situācija un pasākumi neatsver kopā būšanā iegūtās emocijas, tāpēc kora mākslinieciskā vadītāja, uzrunājot LR vēstniecību Īrijā, vienojās, ka Svētki notiks tur, kur esam mēs. Patreiz notiek gatavošanās Reģionālajiem skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem Īrijā, kuri sadarbībā ar XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizatoriem plānoti 2021. gada 29. augustā Dublinā, Bushy park.

Svētki ir tur, kur esam mēs! Tiekamies drīz!

LABKĪ video sveiciens un gājiena Saulesvija video:

https://youtu.be/HmwzLeO1WAo

https://youtu.be/B_KonESRNG8

Paldies visiem video tapšanā iesaistītajiem – video: Arnis Krūminš, Laura Zemvalde un Ivars Zemvalds, Andrejs Nigulis-Beļenuss, Elīna Belinska, Ieva Reine, Linda Grietiņa; montāža: Sanita Ausēja; dizains: Santa Siliņa.

Inguna Grietiņa-Dārziņa
Eiropas un Kanādas dziesmu svētku virsdiriģente
Kultūras projektu vadītāja
Latviešu biedrības Īrijā priekšsēdētāja
5.07.2021.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com