Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijai zelts!

Uzvara 3x3 basketbolā

Laikraksts Latvietis Nr. 661, 2021. g. 4. aug.
-


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Tokijas Olimpiādes 3x3 basketbola finālā Latvijas komanda uzvarēja sīvā cīņa ar 21:18 pret „Krievijas Olimpiskās komitejas“ (ROC) vienību. 3x3 basketbols bija Tokijā pirmo reizi iekļauts olimpiskās spēlēs. Latvijas komanda ar Agni Čavaru, Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu sastāvā līdz ar to kļuva par pirmo olimpisko čempionu šajā sporta veidā.

Spēles gaitā 35 gadus vecais Edgars Krūmiņš izmežģīja kreiso potīti, bet ar apsietu potīti un augšstilbu atgriezās laukumā. Diemžēl, Krūminš vēlreiz savainoja kāju, un bija jāpamet spēles laukums.

Par uzvaru Tokijā Latvijas izlase – sportisti, viņu treneri, sportistus apkalpojošie sporta darbinieki, tai skaitā sporta ārsti un apkalpojošais personāls – var kopā saņemt līdz 426 862 eiro (pēc nodokļu nomaksas) – tā nosaka Ministru kabineta Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru.

Izglītības un zinātnes ministrijā aģentūru LETA informēja, ka Latvijas Basketbola savienības 3x3 izlases sportisti Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis par izcīnīto zelta medaļu XXXII Vasaras olimpiskajās spēlēs katrs var saņemt līdz 106 716 eiro, savukārt sportistu treneri un apkalpojošais personāls (kopā) līdz 213 432 eiro. ■



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com