Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Paralimpiskās spēles Tokijā

Piedalās septiņi Latvijas pārstāvji

Laikraksts Latvietis Nr. 663, 2021. g. 18. aug.
Latvijas Valsts prezidenta kanceleja -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Valsts prezidents Egils Levits un Andra Levites kundze sveic Latvijas paralimpiešus ceļā uz Tokiju. FOTO Gatis Rozenfelds, Valsts prezidenta kanceleja.

9. augustā laukumā pie Rīgas pils Latvijas Paralimpiskā komiteja svinīgi paziņoja tos septiņus paralimpiešus, kuri pārstāvēs Latviju XVI Vasaras paralimpiskajās spēlēs Tokijā, kas norisināsies no 24. augusta līdz 5. septembrim. Atlētus sveica arī Valsts prezidents Egils Levits un Andra Levites kundze.

Valsts prezidents Egils Levits paralimpiešus, trenerus un apkalpojošo personālu pirms došanās tālajā ceļā uz Tokiju stiprināja ar ceļa vārdiem: „Tokijā jūs sagaida lieli izaicinājumi, taču vienmēr atcerieties, ka jūs esat paraugs citiem cilvēkiem. Pirmkārt, paraugs tam, ko cilvēks spēj sasniegt ar savu mērķtiecību un neatlaidību. Otrkārt, jūs esat paraugs tam, ko cilvēks spēj sasniegt, pretojoties īpašām grūtībām.

Tas, ka jūs esat izraudzīti kā mūsu valsts pārstāvji šajās paralimpiskajās spēlēs, pats par sevi ir ļoti liels sasniegums. Tas nozīmē, ka jūs jau tagad pārstāvat pasaules paralimpiešu eliti.

Es vēlu jums daudz panākumu! Visa Latvija būs kopā ar jums. Paldies jums un veiksmi!“

Latvijas paralimpiskās kustības patronese Andra Levite jutīs līdzi mūsu atlētu startiem paralimpiskajās spēlēs, no 25. līdz 29. augustam atrodoties Tokijā. Valsts prezidenta kundze, šodien suminot sportistus, sacīja:

„Vakar, 8. augustā, noslēdzās XXXII Vasaras olimpiskās spēles Tokijā. Latvijas sportisti pārbrauca mājās ar medaļām. To es novēlu arī jums!

Latvijas sportisti pārbrauca mājās ar labām vietām oficiālajos reitingos. To es novēlu arī jums!

Latvijas sportisti arēnās klausījās Latvijas valsts himnu. To es novēlu arī jums!

Cilvēki Latvijā cēlās nakts stundās (jo ar Japānu mums ir sešu stundu starpība), lai televīzijā noskatītos sacensības ar Latvijas sportistu piedalīšanos. To es novēlu arī jums!

Latvijas mediji atspoguļoja katru olimpiešu dienu Tokijā. To es novēlu arī jums!

Latvijas sportistus sagaidīja ar karogiem lidostā. To es novēlu arī jums!

Latvijas sportisti par panākumiem Tokijā saņems prēmijas. To es novēlu arī jums!

Valsts iestādēs tiek domāts par sporta centru un treniņu iespēju uzlabojumiem Latvijas sportistiem. To es novēlu arī jums!

Pjērs de Kubertēns (Pierre de Coubertin), moderno olimpisko spēļu atjaunotājs, kā pirmais ieviesa visu olimpisko spēļu moto: „Citius, Altius, Fortius,“ (tulkojumā no latīņu valodas – „Ātrāk, augstāk, spēcīgāk“). Visnozīmīgākā no šīm trim īpašībām ir spēks. Es zinu, ka tā jums ir daudz! Jūs pieņemat fiziskos ierobežojumus gan sportā, gan ikdienā. Jūs pārvarat nepiemērotus treniņu apstākļus. Jūs izpildāt starptautiski pieprasītos standartus, lai saņemtu ielūgumu piedalīties paralimpiskajās spēlēs.

Es priecāšos, kad 24. augustā atklās XVI Vasaras paralimpiskās spēles Tokijā.

Brauciet ar pozitīvām jūtām uz Tokiju un šajā laikā aizmirstiet aktuālās diskusijas, kas notiek nelaikā! Tagad ir jūsu kārta nest Latvijas vārdu pasaulē! Mēs visi jums jutīsim līdzi! Veiksmi Tokijā!“

Latviju paralimpiskajās spēlēs Tokijā pārstāvēs septiņi sportisti: paravieglatlētikā – Aigars Apinis, Diāna Dadzīte, Edgars Bergs, Baiba Rorbaha; paraiejādē – Rihards Snikus; peldēšanā – Jurijs Semjonovs; loka šaušanā – Ieva Melle. Savukārt Latvijas karogu paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas stadionā ienesīs četrkārtējais paralimpisko spēļu čempions paravieglatlētikā Aigars Apinis un loka šāvēja Ieva Melle.

Šīs būs jau astotās vasaras paralimpiskās spēles pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, kurās paralimpiskie sportisti pārstāv mūsu valsti. Kopš 2000. gada paralimpiskajās spēlēs Latvija ir izcīnījusi 15 medaļu. Tas ir labākais rezultāts starp Baltijas valstīm un 49. labākais rezultāts pasaulē.

Starptautiskā Paralimpiskā komiteja, apkopojot rezultātus pēc katras valsts izcīnīto medaļu skaita, valsts iedzīvotāju skaita un cilvēku ar invaliditāti skaita, ir apzinājusi, ka Latvija ir pirmajā vietā rezultātu ziņā.

Kopumā Tokijā šogad paralimpisko spēļu programmā iekļauti 22 sporta veidi: loka šaušana; badmintons; boccia; kanoe airēšana; riteņbraukšana; paralimpiskā iejāde; 5-a-side futbols; golbols; galda teniss; taekvando; džudo; pauerliftings; airēšana; šaušana; sēdvolejbols; peldēšana; triatlons; ratiņbasketbols; ratiņpaukošana; ratiņregbijs; ratiņteniss.

LV prezidenta kanceleja
9.08.2021.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com