Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Sarkanturbānīte“

Birmingemā top latviešu lugas videoiestudējums

Laikraksts Latvietis Nr. 665, 2021. g. 1. sept.
Dace Čaklā -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Birmingemas_MT

Filmēšanas dalībnieki. FOTO Publicitātes foto.

Ar apjomīgu masu skatu filmēšanu Stafordas pilī un pilskalnā noslēdzies filmēšanas process Birmingemas Mazā teātra video iestudējumam Sarkanturbānīte, kas veidots pēc latviešu dramaturga Hermaņa Paukša lugas Sarkanturbānīte no Kaščeju cilts.

Projektā iesaistīti arī brīvprātīgie no Birmingemas Mazā teātra Londonas filiāles, Tautas deju kolektīva Straumēni, Liene Bleive Studio un Latviešu Kultūras centra Birmingemā.

Filmēšanas radošās grupas līderi Liene Bleive, Elza Umure, Viesturs Bērziņš un Ingmārs Čaklais prognozē, ka pirmizrāde būs jau drīz. Videoiestudējumu iecerēts izrādīt gan festivālos, gan dažādās sociālo mediju platformās.

„Šajā pavasarī plānots, vasarā darīts! Visvairāk manus nervus prasošais posms nu ir garām. Tagad pienācis viens no mierīgākajiem posmiem – montāža, bet zinu, ka radošās mokas tikai sākušās,“ smejas Elza Umure.

Šis ir kārtējais, projekts, kurā Birmingemas Mazais teātris un TDK Straumēni piedalās kopīgi, un abu kolektīvu vadītāji Ingmārs Čaklais un Viesturs Bērziņš uzsver, ka viņiem padomā vēl daudz realizējamas idejas.

Filmēšanu finansiāli atbalsta Latviešu Kultūras centrs Birmingemā, Latvijas Republikas Ārlietu ministrija un Latvijas Republikas vēstniecība Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē.

Birmingemas Mazais teātris ir dibināts 2018. gada 4. maijā, taču savā neilgajā pastāvēšanas laikā, jau piedalījies vairākos nozīmīgos pasākumos, tajā skaitā Dzejas dienās Birmingemā 2018, 2019 un 2020. gadā, Diasporas Teātru festivālā Laipa Briselē (2018) un Reikjavīkā (2019), Latvijas Amatierteātru salidojumā Alūksnē (2019), Latviešu Kultūras dienās Lielbritānijā (2019).

Visu pandēmijas laiku teātris aktīvi piedalās projektā Latviešu Lugu lasījumi 2020plus, kā arī piedalījies starptautiskajā teātru e-festivālā Pitons (2021) Videoklipu festivālā Šekspīra varoņu citāti mūsdienās (2021).

Teātrim repertuārā ir divas izrādes, kurām pirmizrādes notika jau 2019. gadā. Līdz ar Covid 19 pandēmiju teātra darbība klātienē ir ļoti ierobežota, tomēr, spītējot apstākļiem, šobrīd top trīs jauni iestudējumi, kuriem pirmizrādes paredzētas 2021./2022. gada sezonā.

Dace Čaklā
Projektu vadītāja
Latviešu Kultūras centrā Birmingemā
2021. gada 10. augustā



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com