Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


AL58.KD – dvēseles kopšana!

Kā jau ziniet, AL58.KD noteikti notiks!

Laikraksts Latvietis Nr. 665, 2021. g. 1. sept.
Ilona un Klāra Brūveres -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
AL58KD2021_Orange

AL58.KD rīcības komitejas sēde. FOTO AL58KD.

Mēs esam lēmuši, ka šīs pandēmijas laikā ir svarīgi, ka mēs turpinām saglabāt mūsu kolektīvo pieredzi un gādājam par socializācijas telpu (klātienē vai virtuāli), kur var tapt kultūras saturs. Kā filozofs Marks Tulijs Cicerons (Marcus Tullius Cicero) rakstīja: kultūra ir dvēseles kopšana.

Jēdziens kultūra ir cēlies no latīņu valodas – cultura, kas sakņojās darbības vārdā colere: kultivēt, uzcelt, attīstīt. Lai mēs savu latvietību varam turpināt kultivēt un savu kultūru attīstīt, ir svarīgi gatavoties, sanākt, dalīties, svinēt. Un to var darīt klātienē vai virtuālā veidā!

Bet, lai lietas attīstītos, vajag taču sarīkojumus un pasākumus – gan tādus, kurus var noskatīties, gan arī tādus, kuros var piedalīties. Ir daudz un dažādi sarīkojumi un pasākumi, kas notiks tāpēc, ka mums ir uzņēmīgi un drošsirdīgi sarīkojumu/pasākumu rīkotāji, kas ar visiem pandēmijas izaicinājumiem tomēr redz veidu, kā var dalīties ar latviešu kultūru un to cildināt.

AL58.KD rīcības komiteja sastāv no šiem uzņēmīgiem cilvēkiem: Valdis Andersons, Sandra Birze, Jānis Čečiņš, Sandra Dragūna, Aija Dragūna, Jānis Grauds, Ojārs Greste, Lolita Jurjāne, Laima Kārkliņa, Daina Kaina, Indulis Krādziņš, Rasma Krādziņa, Marita Lipska, Viktorija Mačēna, Kaspars Moore, Iveta Rone, Viktors Sīkais, Judīte Šmita, Sarma Strazda, Kārla Tuktēna un Ilze Viļuma. Par viņiem vairāk pašlaik mēs nerakstīsim, jo katrs jau rakstīs par savu darbu vai sarīkojumu, un tad varēs ar viņiem iepazīties tuvāk!

Lai gan pašlaik nav skaidrs, kā jūs skatīsieties vai piedalīsieties sarīkojumos vai pasākumos: vai klātienē, vai virtuālā veidā, vai abi kopā, vai būs tikai virtuālā veidā. To mēs varēsim noskaidrot, kad gads nāk uz beigām.

Un visam jau ir arī savs plusi – ne tikai mīnusi. Šīs būs pirmās Kultūras dienas, kuru sarīkojumus un pasākumus varēs noskatīt latvieši un citi visur, ne tikai tie, kas ir Sidnejā.

Ilona un Klāra
AL58.KD Rīcības komitejas priekšsēdes
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com