Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


AL58.KD – Saknes Latvijā, atvases... daudz vietās

TILTS un Estakādes

Laikraksts Latvietis Nr. 668, 2021. g. 22. sept.
Ilona un Klāra Brūveres -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Kultūras dienu (KD) devīze ir Saknes Latvijā, atvase Austrālijā, un daudzi pasākumi savij kopā māksliniekus no Latvijas un Austrālijas, un tas rada pilnīgu augu! Nu jauki, bet cik mēs zinām par latviešiem, kas dzīvo citās zemēs? Kā latvietība izpaužas tur? Mēs esam pieraduši sadarboties ar tautiešiem Latvijā, un organizācijas komunicē globāli, bet savstarpējie kontakti starp latviešiem pasaulē maz veidojas, un mēs maz zinām viens par otru.

Šogad Latviešu Kultūras Centrs Birmingemā iesāka projektu (TILTS), kas saveda kopā latviešus no 5 kontinentiem. Sidnejas latvieši arī tikta ielūgti piedalīties un sagatavot ierakstu par latviešu dzīvi Sidnejā. To var apskatīt Sidnejas Latviešu biedrības mājaslapā. Bet interesanta lieta notika. Mēs sanācām kopā pārrunāt projektu un dalīties ar informāciju par mūsu mītņu zemi, bet tad gribējām šo sadarbību turpināt. Gribējām turpināt komunicēt. Dzīve kļuva bagātāka, jo iepazināmies ar latviešiem no visām malām caur vienkāršām sarunām (ne caur organizācijām), uzzinājām, kā cilvēki turpina būt latvieši, vienalga kur dzīvo. (Sapratām, ka pīrāgi un aukstā zupa tiek izplatīti pa visām pasaules malām!)

Ārkārtīgi gribējās dot iespēju citiem latviešiem Austrālijā arī iepazīties ar šiem un citiem jaukiem tautiešiem, kas dzīvo: Sjēnā (Itālija), Bergenā (Norvēģija), Reikjavikā (Islande), Tbilisi (Gruzija), Sanfrancisko (ASV), Dublinā (Īrija), Nova Odesā (Brazīlija), Keiptaunā (Dienvidāfrika), Odensā (Dānija), Birmingemā (Lielbritānija) un Stokholmā (Zviedrijā).

Tātad KD laikā un jau pirms tam mēs iepazīsimies ar mūsu latviešu atvasēm šajās pilsētās, noskatīsimies īsu ierakstu par viņu dzīvi un tad satiksimies ar viņiem. Jūs varēsiet uzdot jautājumus un uzzināt vairāk par dzīvi, par latviešu sabiedrību, ar ko viņi noņemas, atpazīt pazudušu ģimenes locekli vai skolas biedru, un nez ko vēl citu!

Ko? Jūs nevarat tikt uz Sidneju? Tā kā šī jaukā iepazīšanās notika internetā, tad tāpat tas turpināsies. Viss notiks caur Zoom.

  • Katru reizi, kas tiekamies, būs sarunas ar tautiešiem no divām pilsētām un video ieraksts.
  • Četras tikšanās būs pirms KD no oktobra līdz decembrim kā daļa no pasākumiem „Ceļš, kas ved uz AL58.KD“.
  • Tās tiks izsludinātas laikrakstā Latvietis, KD mājas lapā un Facebook lapā un citos tīklos.
  • AL58.KD programmā atradīsiet lapu ar nosaukumu TILTS un Estakādes.
  • Tur būs uzdoti pilsētu vārdi un laiks, cikos saruna notiks tām sarunām, kas notiks KD nedēļā.
  • Sarunas notiks visdažādākajos laikos, jo mums jāņem vērā dažādās laika zonas.
  • Tad varēs savienoties caur Zoom. (Un atceraties, ka jums nav lejup jālādē Zooms, tikai jāizmanto uzdotā saite!)

Un tā jūs varēsiet paviesoties starp mūsu tautiešiem šajās pilsētās! Var piedalīties visās sarunās, vai vienā – kas nu jums interesē. Šie AL58.KD sarīkojumi ir bez maksas.

Latvieši ir visur! Iepazīsimies! Paldies Ingmāram un Dacei Čakliem no Latviešu Kultūras Centra Birmingemā par iespēju!

Ilona un Klāra
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com