Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


PBLA aicina uz semināriem

Par darbu ar arhīvu materiāliem latviešu kopienās ārpus Latvijas

Laikraksts Latvietis Nr. 671, 2021. g. 13. okt.
PBLA -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Jau gadiem ilgi mūsu centrālās organizācijas, kā arī latviešu draudzes, biedrības un apvienības visā pasaulē ir domājušas, kā saglabāt trimdas arhīvus – svarīgu Latvijas valsts vēstures sastāvdaļu. Tādēļ 2021. gada sākumā PBLA sadarbībā ar Kultūras ministriju veica aptauju, lai apzinātu, kur un kādi arhīvu materiāli par latviešu kopienām ārzemēs ir pieejami. Aptaujā piedalījās tautieši no visas pasaules un dažādām paaudzēm. Izmantojot aptauju rezultātā iegūtos datus, tika izstrādāta digitāla karte https://arhivi.pbla.lv/, kur ērti skatāma un meklējama informācija par latviešu arhīviem pasaulē. Aptaujā iegūtie rezultāti arī atklāja, ka arhīvu turētājiem ir aktuāli izzināt tādas tēmas kā arhīvu materiālu vākšana, apstrādāšana un sistematizēšana, digitalizācija, arhīvu materiālu pārvešana.

2021. gada vasarā PBLA organizēja trīs informatīvu video ierakstīšanu par darbu ar arhīvu materiāliem, kā arī šo ierakstu tulkojumu titros angļu valodā. Šī gada oktobrī aicinām ikvienu interesentu pievienoties tiešsaistes semināriem, kuros skatīsimies šos videoierakstus un diskutēsim ar attiecīgās jomas ekspertiem un uzdosim viņiem jautājumus.

Semināru norises laiki un tēmas:

7. oktobrī plkst. 14.00 – „Materiālu vākšana un sistematizēšana“ ar Latvijas Nacionālā arhīva ekspertēm Inesi Kalniņu un Agniju Lesničenoku;

18. oktobrī plkst. 14.00 – „Retie materiāli un digitalizācija“ ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas ekspertiem Mārtiņu Mintauru un Artūru Žoglu;

25. oktobrī plkst. 14.00 – „Ceļš uz Latviju“ ar muzeja un pētniecības centra Latvieši pasaulē ekspertēm Gunu Dancīti un Mariannu Auliciemu.

Visi semināri norisināsies tiešsaistē Zoom platformā, kā arī tiks translēti sociālajā tīklā Facebook. Semināru ieraksti vēlāk būs pieejami projekta mājaslapā https://arhivi.pbla.lv/par-projektu/. Aptauju dalībniekiem Zoom pieejas informācija tiks nosūtīta, un atkārtota pieteikšanās nav nepieciešama, savukārt citi interesenti pieejas saņemšanai aicināti rakstīt uz e-pastu: lora.egle@pbla.lv.

PBLA



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com