Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


No vēstures...

Reiņa Zustera gleznu skate Kanberā

Laikraksts Latvietis Nr. 672, 2021. g. 20. okt.
L. -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Patiesībā gleznotājs R. Zusters ir vecs kanberietis. Te viņš iesāka savas īstās gaitas Austrālijā. Tādēļ ļoti priecājamies, ka viņš nav mūs aizmirsis un solās Kanberā rīkot gleznu izstādi, kura notiks Riverside, Art kluba telpās no 12. -21. oktobrim, nedēļu nogalēs.

Zustera darbos ir tas kaut kas, kam jābūt, lai glezna būtu mākslas darbs un no kuras negribas acis nolaist.

Kanberieši viņa gleznas ir iemīļojuši un ne mazums mājās būs pat pāris viņa darbi. Arī kara skola savā laikā uzaicināja viņu gleznot ainavu, kuru jau pirms divdesmit gadiem bija gleznojis kāds cits. Šis Zustera darbs karājas kara skolas reprezentācijas zālē. Arī Sidnejas mākslas muzejā atrodas viņa darbs.

R. Zusters ir aizrautīgs gleznotājs, krāsu mīļotājs, vienmēr jaunu meklētājs. Viņam vajadzēja būtu Eiropā, lai varētu pilnībā studēt glezniecību. Gleznošana ir visa viņa dzīve. Te viņš aizmirst visu. Tā, kādreiz svētdienā viņš bija uzaicināts uz pusdienām – pašaudzēta cāļa cepeti. Tikai vēlā pievakarē mākslinieks ieradās tāds nokaunējies, – esot ārā bijušas tik skaistas krāsas, ka gleznojot, lūk, pārējais viss vienkārši aizmirsies...

Kopš atstājis Kanberu, R. Zusters esot daudz gleznošanā mainījies, tādēļ ar vēl lielāku interesi gaidīsim izstādi.

Cerēsim, ka viņš būs arī „modernizējies“ un atvedis mums vismaz vienu gleznu, kuru griežot uz visām četrām kantēm, neko nevar saprast.

L.
1956.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com