Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Prezidents ANO konferencē Glāzgovā

Rīcības plāns klimata mērķu sasniegšanai

Laikraksts Latvietis Nr. 674, 2021. g. 3. nov.
Valsts prezidenta kanceleja -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Valsts prezidents Egils Levits piedalās ANO Vispārējās Konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 26. sesijā (COP26) Glāzgovā. FOTO Ilmārs Znotiņš - Valsts prezidenta kanceleja.

Valsts prezidents Egils Levits 1.–2. novembrī Apvienotajā Karalistē, Glāzgovā piedalīsies ANO Vispārējās Konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 26. sesijas (COP26) atklāšanā.

Valsts prezidents savā uzrunā Pasaules līderu samitā aicinās dalībvalstis nekavēties un mērķtiecīgāk plānot un ieviest pasākumus, kas ļautu savlaicīgi izpildīt Parīzes nolīgumā paredzētās saistības. E. Levits uzsvērs zinātniski pamatoto nepieciešamību vēl ambiciozākiem klimata mērķiem un aicinās dalībvalstis no vārdiem pāriet uz darbiem kā globālā, tā nacionālā un individuālā līmenī.

COP26 laikā Valsts prezidentam paredzētas arī vairākas divpusējas tikšanās.

Par COP26

No 31. oktobra līdz 12. novembrim Apvienotajā Karalistē, Glāzgovā notiek ANO Vispārējās Konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 26. sesija (COP26). COP26 pulcē ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām (UNFCCC) 197 puses, starp tām – Eiropas Savienība (ES) un visas ES dalībvalstis. Konferenci rīko Apvienotā Karaliste, kas ir COP26 prezidentvalsts partnerībā ar Itāliju. Sākotnēji COP26 bija paredzēta 2020. gadā, bet Covid-19 pandēmijas dēļ tā tika atlikta par vienu gadu.

COP26 tiks izskatīts progress Parīzes nolīgumā paredzēto saistību izpildē, proti, saistībā ar mērķi ierobežot globālo sasilšanu, lai tā būtu būtiski mazāka par 2°C salīdzinājumā ar pirmsindustriālo līmeni, kā arī turpināt centienus to ierobežot līdz 1,5ºC. Ņemot vērā Klimata pārmaiņu starpvaldību padomes pēdējo ziņojumu, globālā rīcība joprojām nav pietiekama, lai īstenotu 2015. gada decembrī pieņemtā Parīzes nolīguma mērķus. COP26 laikā valstis ar mazāk ambicioziem plāniem klimata pārmaiņu jomā tiks aicinātas nospraust un īstenot ambiciozākus mērķus.

Pirmdienā, 1. novembrī 12.00 – 17.00 Valsts prezidents Egils Levits piedalās ANO Vispārējās Konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 26. sesijā (COP26) Apvienotā Karaliste, Glāzgova. 18.00 Valsts prezidents Egils Levits piedalās Apvienotās Karalistes premjerministra Borisa Džonsona rīkotajā pieņemšanā valstu delegāciju vadītājiem Apvienotajā Karalistē, Glāzgovā.

Otrdienā, 2. novembrī 10.15 Valsts prezidents Egils Levits sniedz uzrunu ANO Vispārējās Konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 26. sesijā (COP26). 10.45 Valsts prezidents Egils Levits ar COP26 līderiem pārrunā deklarāciju „Forests and Land use“ Apvienotajā Karalistē, Glāzgovā.

LV prezidenta kanceleja
29.10.2021.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com