Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Vai izstāde, vai koncerts?

AL58.KD būs vairākas izstādes, katra ar savu īpatnēju piegaršu!

Laikraksts Latvietis Nr. 674, 2021. g. 3. nov.
Ilona un Klāra Brūveres -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Šoreiz jāpastāsta par izstādi, kurai ir divi stūrakmeņi – kora mūzika un fotogrāfija un kura atspoguļo KD saikni ar latviešiem Latvijā un ar kulturāliem pasākumiem Latvijā.

Kā jau visur pasaulē pandēmijas laikā, 2020. gadā jauniešu koris BALSIS gatavoja ierakstu, kura ieskaņošana notika korim neierastā formātā – pa vienam. Iedvesmojoties no tik neparastas kora ierakstu prakses, radās doma veidot koristu portretu izstādi, apvienojot tehnoloģiju, mākslu un mūziku.

Mums, gatavojot KD programmu, bija liela interese par šo projektu, jo gandrīz visu gadu nebija iespēja koristiem sanākt kopā un dziedāt. Likās, ka nebūs kormūzikas KD! Kad radās iespēja rīkot šo izstādi, bijām sajūsmā. Tātad visi, kas apmeklēs AL58.KD Sidnejā, varēs baudīt Klusuma aug(ļ)i – skanošo foto izstādi!

Kas tad notiks šai skanīgajā izstādē? Nu katrs varēs noklausīties savu izmeklēto koncertu! Fotoizstādē būs izstādītas visu koristu portreti. Apmeklētāji varēs izmantot QR kodu, kas pie katra portreta, lai iepazītos ar katru koristu un, to darot, kā Laura Elizabete Godiņa, Jauniešu kora BALSIS diriģente, stāsta: „saklausot katra korista balsi individuāli, kora kopskaņā un ārpus tās.“

Foto izstādes kurators ir Arvis Ostrovskis, fotogrāfs Lauris Vīksne un jauniešu koris BALSIS pataisa izstādi skanīgu! Cik jauki, ka BALSIS, kas ieskandināja AL58.KD 2020. gadā, varēs arī piedalīties KD!

Ilona un Klāra
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com