Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Imanta Tillera un Sigitas Sniegas māksla

Mākslas izstāde „Sarunā“

Laikraksts Latvietis Nr. 675, 2021. g. 10. nov.
Ilona un Klāra Brūveres -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
AL58KD2021

Fotogrāfiju sērija / foto stāsts „SNIEKS“ Kolekcijas un idejas autors: Sigita Sniegs; Modele: Loreta Ezeriņa; Fotogrāfs: Atis Jakobsons. FOTO Atis Jakobsons.

AL58KD_Maksla_2

Imanta Tillera glezna. FOTO Publicitātes foto.

AL58.KD būs divas mākslas izstādes. Izstāde Sarunā prasa, lai apmeklētāji iedziļinās fiziskā sarunā starp māksliniekiem Imantu Tilleru un Sigitu Sniegu un arī viņu mākslas darbu vizuālā sarunā. Būs ne tikai redzami viņu mākslas darbi, bet būs arī saruna starp abiem māksliniekiem ierakstā, ko varēs noskatīt pa izstādes laiku.

Un tad kāpēc izstāde ar tieši šiem diviem māksliniekiem? Nu abu mākslinieku darbi provocē domāšanu, viņu māksla ir intelektuāla, ideju konverģence. Tā ietver atsauces uz pagātni un tās iespaidu tagadnē. Kā Sigita stāsta: „Pārmantošana jeb lietu pārdzimšana, kuras papildinātas ar katras jaunas paaudzes pienesumu, kļūst savā ziņā nemirstīgas laikmeta liecības.“ Viņu darbi, it sevišķi, kad kopā izstādīti, rosina sarunas un diskusijas. Vēl kas vieno, ir tas, ka abi mākslinieki, uzturējās un strādāja rezidencē Cité Internationale des Arts, Parīzē.

Tie latvieši, kas dzīvo Austrālijā, labi pazīst Tillera darbus. Viņi pazīst viņa raksturīgos dēļus, to kombināciju iespaidīgos darbos, caur kuriem tiek izpētītas tēmas, kas ir aktuālas mūsdienu kultūrai: dzīvot perifērijā, migrāciju, pārvietošanos, fiziskā vieta. Tēmas rodas no ļoti daudziem ietekmes un iedvesmas avotiem.

Sigita Sniegs dzīvo Latvijā. Viņa ir absolvējusi bakalaura programmu modes mākslā un audio-vizuālās mediju mākslas maģistratūras programmu Latvijas Mākslas akadēmijā. 2018. gadā ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas atbalstu uzturējās un strādāja rezidencē Cité Internationale des Arts Parīzē. Pašlaik Sigitas intereses nosliekušās pretim tekstilam kā pašpietiekamam mākslas medijam. Viņas mākslas darbi AL58.KD būs no viņas foto stāsta izstādes Snieks, kur mākslinieces vectēvs bija viņas iedvesmas avots. Izstāde savij kopā pagātni ar tagadni un paceļ priekšā kā nepieciešamība un pieejamie materiāli, kas bieži vien bija kāda cita, nokalpojoša priekšmeta detaļas, veidoja autentiskus jaundarbus. Sigitas Sniegs mākslas koncepcija ir atšķirīga. Tā ir racionālāka, taču reizē tai netrūkst garīguma un mākslinieciska smalkuma. (H. Demakova., 2018).

Izstāde būs pieejam AL58.KD laikā Sidnejas Latviešu namā no 26.12.2021. līdz 31.12.2021. Izstādes atklāšana 26. decembra pēcpusdienā; precīzs laiks tiks paziņots.

Ilona un Klāra
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com