Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


LAAJ ziedojumu akcijas laiks ir klāt!

Šis ir tas brīdis

Laikraksts Latvietis Nr. 675, 2021. g. 10. nov.
Skaidrīte Aguļēviča -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LAAJ

Kā jau katru gadu, tiek izsludināta LAAJ līdzekļu vākšanas akcija, un, lai nerastos bieži dzirdēts jautājums: Ko tad viņi tajā LAAJ'tā dara? – pieskaršos tikai dažiem uzdevumiem un darbiem.

* * *

Liels darbs tiek veikts kultūras nozarē, kuru vada Ilze Lībeka:

  • koordinēt PBLA administrēto KM projektu Atbalsts Diasporas pašdarbības kopām;
  • izveidot sadarbību ar jaunizveidoto PBLA KF&P Dziesmu svētku nozari, tās daudzveidīgo un plašo interešu loku pārstāvot Diasporu, ceļā uz 2023. gada Dziesmu un deju svētkiem Rīgā.

Tikai daži no šiem darbiem, kas izdevās pateicoties sekmīgai ekspertu grupu izveidei un darbam bija:

  • Austrālijas latviešu komponistu labāko kora dziesmu saraksts, kuras top 3 tika iekļautas kopējā ārpus Latvijas dzīvojošo komponistu top 16 sarakstā;
  • Austrālijas latviešu kora dziesmu datu bāzes izveidošana, apkopojot pāri par 1000 dziesmām no visām Kultūras dienām.

Kā nākošais, starp daudziem citiem uzdevumiem, ir uzsākt materiālu vākšanu Dziesmu Svētku ekspozīcijai Mežaparkā, meklējot labāko pieeju un risinājumu Austrālijas latviešu dziesmu un dejas vēstures, tradīciju apkopošanai un izstādīšanai.

* * *

Arī Ilgai Vēverei rokas pilnas ar arhīvu apzināšanu un darbu koordinēšanu. Par veicamajiem darbiem pie arhīviem un to veidošanas, glabāšanas, materiālu izlasi un uzskaiti, Ilga Vēvere tuvākā laikā informēs sabiedrību laikrakstā Latvietis.

* * *

Arī izglītības nozare – Iveta Leitase – nesēž rokas klēpī salikusi. Veikts liels darbs, sadarbībā ar PBLA Izglītības padomi un izveidots mācību materiālu elektroniskais katalogs Sietiņš, kurš ir liels palīgs diasporas latviešu skolu skolotājiem. Darbs pie kataloga turpinās... Oktobra sākumā notika četru dienu Austrālijas un Jaunzēlandes skolotāju konference. Darbs ar skolām turpinās...

* * *

Šis ir tikai neliels ieskats LAAJ darbā.

LAAJ turpina arī atbalstīt organizācijas un dažādus projektus. Diemžēl, ar katru gadu ziedotie līdzekļi samazinās, un mūsu labo mērķu sasniegšana tiek apdraudēta.

Šis ir tas brīdis, kad jūs ar savu ziedojumu varat piedalīties mūsu kopējā darbā. Mums ir nepieciešams jūsu atbalsts, tikai visi kopā mēs varam sasniegt nospraustos mērķus..

Ziedojumus var iesniegt;

LAAJ mājas lapā – www.laaj.org.au

Elektroniski –
Latvian Federation of Australia and New Zealand,
BSB 704 235
Account Number: 00017455

Pa pastu –
LAAJ ziedojumi
24A Lehunte Str, WAYVILLE SA 5034

Paldies par Jūsu atsaucību!

Skaidrīte Aguļēviča,
LAAJ priekšsēde



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com