Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Sidnejā atkal pulcējas DV namā

Pusdienas un Lāčplēša dienas atcere

Laikraksts Latvietis Nr. 675, 2021. g. 10. nov.
Gundega Zariņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

Sidnejas Daugavas Vanagu namā. FOTO Gundega Zariņa.

Sidnejas Daugavas Vanagu namā. FOTO Gundega Zariņa.

Sidnejas Daugavas Vanagu namā. FOTO Gundega Zariņa.

Sidnejā COVID19 ierobežojumu atcelšana deva iespēju dubultvakcinētiem tautiešiem atkal pulcēties Daugavas Vanagu namā uz pusdienām sestdien, 6. novembrī.

Starp valdības veselības norādījumiem bija ieteikums nelietot telpu dzesināšanu, bet turēt, kur iespējams, logus vaļā, lai vēdinātu telpas ar svaigu gaisu. Tādēļ atvērām visus logus, un skaistā, saulainā pavasara dienā varējam izbaudīt ilgi neredzēto draugu klātbūtnē cūkas cepeti ar latviešu salātiem un latviešu „komm morgen vīderiem“, vērojot ilgi neizbaudīto skatu uz ozolu ēkas galā nama pagalmā.

Pēc pusdienām sekoja Lāčplēša dienas atcere, kurā Sidnejas DV priekšnieces Ināras Sīkās prombūtnē, jo vēl atrodas Viktorijā, Gundega Zariņa nolasīja aprakstu par Latvijas brīvības cīņām un Lāčplēša ordeņa dibināšanu un tā nozīmi. Uz vietas arī bija grāmata ar sarakstu ar Lāčplēša ordeņa apbalvotajiem, tai skaitā triju sieviešu; grāmatā bija apraksti un fotogrāfijas, ko varēja izpētīt.

Izdalīja klātesošajiem mazu ploškiņu, ko ņemt līdzi uz mājām un iededzināt, kā to Latvijā tradicionāli dara, 11. novembrī.

Pēc tik ilgas prombūtnes pusdienotāji kavējās vēl ilgi, pārrunājot sakrātās pārdomas un atvadoties solījās tikties DV namā atkal piektdien, 3. decembrī, uz Sidnejas nodaļas gadskārtējo pilnsapulci (un palikt pēc tam uz novuss spēlēm) un sestdien, 4. decembrī, uz nodaļas Ziemassvētku eglīti. Tas arī sakrīt ar nodaļas 70 gadu dibināšanu, bet atceri un svinības nolēma atlikt uz nākamo gadu, kad cerams COVID19 situācija būs galīgi nostabilizējusies un varēsim rīkoties bez uzliesmojumu draudiem.

Gundega Zariņa
DVSN sekretāre
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com