Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Valsts svētki Dārvinā

Piedalījās vairāki goda konsuli

Laikraksts Latvietis Nr. 678, 2021. g. 1. dec.
Reinis Dancis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Valsts svētku dalībnieki. FOTO Mišela (Michelle) Dance.

Valsts svētku dalībnieki. FOTO Mišela (Michelle) Dance.

Valsts svētku dalībnieki. FOTO Mišela (Michelle) Dance.

Ola, Tatiana un Egle ar Reini. FOTO Mišela (Michelle) Dance.

Rīsu (Rice) ģimene. FOTO Mišela (Michelle) Dance.

Kā jau stāstīju iepriekš, laika apstākļi Dārvinā no septembra līdz decembrim, tai saucamajā Build Up sezonā, ir diezgan nepatīkami. Nekas daudz nav mainījies 12 mēnešos. Ap septembri laiks sāk palikt karstāks un sutīgāks. Decembrī, kad lietus sāk gāzt saucamajā Slapjā (Wet) vai Musona (Monsoon) sezonā, kļūst vēl mitrāks.

Laimīgā kārtā Dārvinas 18. novembra pieņemšanas sarīkojums notika atkal otro gadu pēc kārtas vēsinātās Trader bāra telpās svētdien, š.g. 21. novembrī. Klātesošajiem laimējās ar to, ka Ziemeļteritorijas Galvenais ministrs atcēla masku valkāšanas likumu ar sestdienas pēcpusdienu.

Pieņemšanas vadītājs Reinis Dancis pēc īsa ievada atzīmēja Larikijas (Larrakia) cilvēkus. Pēc tam sarīkojuma dalībnieki ar interesi noskatījās Latvijas Valsts Prezidenta Egila Levita un Latvijas Ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Marģera Krama Latvijas valsts svētku apsveikuma uzrunas.

Visi dalībnieki nodziedāja valsts himnu un pēc tam Mārī-Klēra Būtija (Mrs Marie-Clare Boothby) kundze opozīcijas līderes vārdā apsveica visus sarīkojuma dalībniekus. Savu uzrunu goda viešņa nobeidza ar tostu par godu Latvijas Valstij: PRIEKĀ!, un visi viesi pievienojās viņai, baudot Austrālijas dzirkstošo vīnu.

Šī gada sarīkojumā piedalījās arī sekojošie goda viesi: Tonijs Morgāns (Tony Morgan) – Beļģijas goda konsuls Ziemeļteritorijā, Egle Garika (Garrick) – Lietuvas goda konsule Ziemeļteritorijā, Džiovāna Veba (Giovanna Webb) – Kolumbijas goda konsule Ziemeļteritorijā un Ola Metkāfa (Ola Metcalf) – Polijas apvienības vadītāja Ziemeļteritorijā.

Pēc tam sekoja apsveikumi no Latvijas goda konsula Dienvidaustrālijā, Dr. Valdi Tomaņa kunga un Latviešu Apvienības Austrālijā un Jaunzelandē (LAAJ) priekšsēdes Skaidrītes Agulēvičas kundzes.

Noslēgumā Reinis Dancis pateicās visiem, kuri bija ieradušies tik kuplā skaitā. Sevišķa pateicība Gunai Raisei (Rice) un viņas ģimenei par Rīgas šprotu maizītēm (Šprotes var iegādāties Parapas smalko ēdienu veikalā Parap Fine Foods.) un gardo pīrāgu cepšanu, kā arī Smaita ģimenei par ķiploku grauzdiņiem, kas klātesošiem garšoja it īpaši.

Pēcpusdiena noritēja jaukā atmosfērā priecīgās sarunās, kuras veicināja ķiršu garšas Latvijas Melnā balzāma malkošana un Aldara brūža alus ­kneipošana.

Sveiciens visiem svētkos no Dārvinas!

Reinis Dancis,
Dārvinas Latviešu pulciņa, neoficiālais, vadītājs



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com