Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Melburnas Latviešu ciemā

Notikumi novembrī

Laikraksts Latvietis Nr. 678, 2021. g. 1. dec.
Ingrīda Biezaite -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
LatviesuCiems

Oktoberfests. FOTO no Latviešu ciema arhīva.

Melburnas kausa diena. FOTO no Latviešu ciema arhīva.

„Oktoberfest“

Uz jauku un jautru pēcpusdienu aprūpes nama ļaudis sanāca 13. oktobrī, lai kopā nosvinētu Vācijā plaši svinētus svētkus – Oktoberfest.

Vadītāji bija ģērbušies šai dienai atbilstošos tērpos, galdi bija rotāti ar Vācijas karoga krāsu lentām...

Kā tad pagāja pati pēcpusdiena?

Cienastā tika pasniegts alus, vīns, dažādi atspirdzinoši dzērieni, daudz un dažādas sāļas un saldas uzkodas.

Un arī šoreiz aprūpes nama ļaudis dziedāja daudzas dziesmas, kurās šoreiz tika slavināts alutiņš. Anita pastāstīja par šo svētku vēsturisko izcelsmi. Pastāstīja, cik litru alus tiek izdzerts, cik ēdiens tiek apēsts un cik plaši tiek apmeklēts Oktoberfest. Tad visi sanākušie varēja noskatīties dažas filmiņas par pašu svētku norisi. Vēlāk kopīgi noskatīties vācu deju, paklausīties vāciešu dziesmas un jodelēšanu. Pie tik skaistām dziesmām, viens no iedzīvotājiem aicināja uz līganu deju Oktoberfest vadītājus.

Pēcpusdiena noslēdzās ar viktorīnu, kad sanākušajiem bija jāatbild uz daudziem āķīgiem jautājumiem no iepriekš stāstītā, un pareizas atbildes gadījumā godalgā tikt pie šokolādes. Tā ātri vien pagāja šī ne vien lustīgā, bet arī izzinošā pēcpusdiena.

Melburnas Kausa diena

Arī šogad Melburnas Kausa dienā, otrdien, 2. novembrī sanāca kopā aprūpes nama iedzīvotāji, un darbiniekiem palīdzot, izveidoja svinīgu un skaistu pēcpusdienu. Visiem sanākušajiem galvās bija skaisti rotātas cepures vai matu piespraudes.

Galdus rotāja rozes vāzēs, kas bija Anniņas gatavotās, un uz galda rožapiņas no Ciema pagalmā ziedošajām rozēm.

Pirms zirgu skriešanas, kas vienmēr notiek plkst. 15, katram bija jāpagūst izlozēt zirgu, kurš varētu atskriet pirmais.

Tad Ilze pastāstīja sanākušajiem par Kausa dienas vēsturi un citus interesantus faktus, kas saistīti ar šo nozīmīgo dienu.

Vēlāk visi varēja piedalīties, minot atbildes pēc iepriekš stāstītā. Atbildes skanēja ātri un precīzi, kas liecināja par to, ka daudzi bija cītīgi klausījušies, vai arī daudz ko jau zina par šo Melburnā tik ļoti gaidīto dienu.

Pēc zirgu noskriešanas tika noskaidrotas pirmās trīs vietas, kuriem bija laimējies izvilkt laimīgo lozi. Pirmo vietu par visātrāk skrējušo zirgu ieguva Apolonija, otro – Mirdza un trešo – Lidija.

Tad bija laiks noskaidrot skaistāko cepuru īpašniekus. Tā godalgu par skaistāko cepuri saņēma Anniņa (Jāpiebilst, ka Anniņa to bija sagatavojusi pati!); otro godalgu par eleganci saņēma Silvija un trešo godalgu ar nosaukumu Cepure – Kausa diena ieguva Jānis.

Šajā svētku pēcpusdienā visi baudīja gardas uzkodas, atspirdzinošus dzērienus un dziedāja dziesmas, no šai dienai sagatavotajām dziesmu grāmatām, un šoreiz visas dziesmas bija par zirdziņiem, bērīšiem un kumeliņiem.

Paldies visiem, kuri palīdzēja, lai šī diena izdotos īpaša – skaista un svinīga!

Ingrīda Biezaite
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com