Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas Lielās dienas

18. novembra svētki Kanberā

Laikraksts Latvietis Nr. 679, 2021. g. 8. dec.
Skaidrīte Dariusa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Latvijas vēstniecības darbinieki kopā ar „Sprigulīša“ un skolas saimēm. FOTO Pēteris Grigulis.

Ielūgtie vēstnieki svinībās. No kreisās: Lietuvas vēstnieks Darius Degutis, Latvijas vēstnieka kundze Sandra Krama, Latvijas vēstnieks Marģers Krams, Igaunijas vēstniece Kersti Ēsmā un Polijas vēstnieks Mihals Kolodzijskis. FOTO Pēteris Grigulis.

Valsts svētku atzīmēšana Kanberā. FOTO Pēteris Grigulis.

No kreisās: Latvijas vēstnieka kundze Sandra Krama, Latvijas vēstnieks Marģers Krams, Juris Jakovičs. FOTO Pēteris Grigulis.

Šī gada 28. novembrī Kanberas poļu kluba White Eagle telpās, Kanberas latviešu biedrība (KLB) rīkoja Latvijas Lielās dienas – 18. novembra svinības.

Lielajā viesu pulkā bija Latvijas vēstnieks Austrālijā Marģers Krams ar kundzi Sandru un vēstniecības darbinieki ar ģimenēm, Igaunijas vēstniece Austrālijā – Kersti Ēsmā (Eesmaa), Lietuvas vēstnieks Austrālijā – Darius Degutis un Polijas vēstnieks Austrālijā – Mihals Kolodzijskis (Michał Kołodziejski) un šo vēstniecību atsevišķie darbinieki, kā arī Kanberas lietuviešu, igauņu un poļu pārstāvji.

Latviešu saimes vidū bija gan pirmie iebraucēji no sākuma gadiem Kanberā (1949. g.), gan arī jau šodienas piektā paaudze; viņu vidū kādreizējais KLB priekšnieks Andrejs Bobets ar kundzi Lidiju.

Svinības ievadīja ar Latvijas valsts prezidenta Egila Levita uzrunu (video) un visu kopīgi dziedātā Latvijas himna Dievs, svētī Latviju – Raita Freimaņa pavadījumā.

KLB valdes priekšsēdis un LAAJ vicepriekšsēdis Kanberā Juris Jakovics sveica klātesošos svētkos un iepazīstināja klausītājus ar svētku runātāju.

Svētku runu teica Latvijas Republikas vēstnieks Austrālijā – Marģers Krams.

Vēstniekam pateicās ar Daces De Deckker sagatavoto un ar latviešu saimes sveicieniem parakstīto viesu grāmatu.

Apbalvojumi.

Juris Jakovics saņēma PBLA KF Atzinības rakstu par darbu latviešu sabiedrībā, un Skaidrīte Dariusa un Ilze Lapsa-Beilsa (Bales) – LAAJ Atzinības rakstus par darbošanos latvietībā.

Ar orhideju ziediem Iveta Leitase un Tomass Volšs (Walsh) pateicās Intai Skrīverei par lielo Daugavas Vanagu finansiālo devumu skolai un tautas deju kopai Sprigulītis.

Svētku svinīgo daļu pabeidza, nodziedot Nevis slinkojot un pūstot Ross Pure pavadījumā.

Sekoja pakavēšanās pie šampānieša, kliņģera un bagātīgām uzkodām. Visi četri vēstnieki līdz vēlai vakara stundai kavējās gan savstarpējās sarunās, gan ar klātesošiem ciemiņiem.

Kā jau lielos svētkos, sen neredzējušies paziņas satikās, parunājās un prātoja par vakardienu, šodienu un rītdienu. Viesu pulkā bija ciemiņi arī no Sidnejas un Melburnas.

Latvijas Lielā diena godam nosvinēta.

Skaidrīte Dariusa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com