Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Daugavas Vanagu Sidnejas nodaļas pilnsapulce

70. gadu dibināšanas atceres ziedojums

Laikraksts Latvietis Nr. 680, 2021. g. 15. dec.
Ināra Sīkā -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

DV Sidnejas nodaļas pilnsapulce notika 2021. g. 3. decembrī. Nodaļas priekšsēde Ināra Sīkā ziņoja klātesošiem par nodaļas darbību un kases pārskatu par laiku no 1.07.2020. g. līdz 30.06.2021. Nodaļas ienākumi bija $49 900, galvenokārt, īres nauda no īrniekiem Your Aged Care at Home. Ienākumi sedz īpašuma uztur izmaksas $46 098apmērā. Nodaļa ziedoja $18 088, un, gadu noslēdzot, bija iztrūkums $14 286 apmērā, ko sedz iekrātie līdzekļi. Nodaļa ziedoja leģionāriem, audžu ģimenēm, daudzbērnu ģimenēm, Latvijas Okupācijas muzejam, vīriešu veselībai, DV izglītības fondam, Sidnejas latviešu skolai un vēl citiem. Priekšsēža amatā uz nākamo gadu ievēlēja atkal Ināru Sīko un nodaļas valdē – Gundega Zariņa, Roms Senkēvics un Aija Balode. Sekoja pārrunas par nodaļas 70 gada dibināšanas atceres sarīkojumu, kas notiks 2022. g. 2. aprīlī, un kā to vislabāk atzīmēt.

Pilnsapulce apstiprināja DV Sidnejas nodaļas 70 gadu dibināšanas atceres ziedojumu – $20 000 apmērā – piešķirt organizācijai, kas vistuvāk atspoguļo un izpilda Daugavas Vanagu mērķus. Tai skaitā, pulcināt, apvienot, atbalstīt un palīdzēt latviešu tautu, rūpēties par latviešu valodas un tradīciju kopšanu un veicināt latvisko izglītību. DV Sidnejas nodaļas uzskatā, Annas Ziedares Vasaras vidusskola ir jau 46 gadus pildījusi šos mērķus. Pirmā vasaras vidusskolā 1975. gadā piedalījās 55 studenti, un ir iecerēts, ka 2022. gadā AZVV būs atkal vismaz 50 studenti.

Tieši šodien, 9. decembrī, pirms 70 gadiem notika nodaļas dibināšanas sēde. Par godu mūsu dibinātājiem un visiem DV biedriem, kam bērni, mazbērni un pat mazmazbērni, kas savā laikā piedalījušies AZVV kā studenti, skolotāji vai palīgi. Man bija tas lielais prieks un gods ziņot AZVV vadītājai Ivetai Lainei, ka Daugavas Vanagu Sidnejas nodaļa samaksās visiem bērniem AZVV dalības maksu 2022. gadā.

Daugavas Vanagi, sasauksimies!

Ināra Sīkā,
DV Sidnejas nodaļas priekšsēde
2021. g. 9. decembrī
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com