Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Dzintari“ – 2020./2021. gada pārskats

Sekmīgi darbojās arī pandēmijas laikā

Laikraksts Latvietis Nr. 680, 2021. g. 15. dec.
Zinta Ozoliņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Dzintari

„Dzintari“. FOTO Zinta Ozoliņa.

Patreizējā Dzintaru valde ir veiksmīgi sadarbojusies jau vairākus gadus, kaut katrs no savas pavalsts: Anne Audette (Sidnejā), Lilita Daenke (Adelaidē), Kalvis Jaunalksnis (Melburnā), Ģinta Orčarda (Adelaidē), Zinta Ozoliņa (Adelaidē), Kārlis Rolavs (Melburnā), Andra Rone (Sidnejā), Ilze Švarca (Jaundienvidvelsā).

Valde pilnā sastāvā notur sēdes ik pa trim mēnešiem attālināti, kurās pārrunā un sastāda projektus. Galvenais uzsvars ir bijis uz īpašuma apkopšanu un uzlabošanu.

2020.g. – 2021. gadā:

  • Iegādāti jauni galdi un krēsli ēdamzālei. Tie ir vieglāk un ērtāk pārvietojami un uzstādāmi.
  • Iebrauktuves ceļš paplašināts un uzlabots, veicināta efektīvāka ūdens noteka, arī ap guļamtelpām.
  • Veikti priekšdarbi patstāvīgai un drošai ugunskuru vietai.
  • Atvietots karstā ūdens sildītājs ēdamzālē.
  • Iegādāta grīdas pulējamā mašīna.
  • Veikti priekšdarbi interneta pieslēgšanai. Tas it sevišķi der AZVV, kur mācības paredzētas elektroniski ar skolotājiem Latvijā.

Izdevumi un ienākumi aprakstīti finansiālos pārskatos. Plašos vilcienos ienākumi ir bijuši pietiekami: 2020/21.g. $211k, kas ir $9k mazāk nekā iepriekšējā gadā (4%), bet līdzīgi 2019. g. Pandēmijas iespaids bija divpusīgs. Pirmajā ceturksnī vispār nebija iespējams īrniekus pieņemt, un tad, kad varēja rīkot pasākumus, tomēr bija dalībnieku skaita ierobežojumi un slēgtās robežas starp pavalstīm. Tādēļ vien zaudējām divu vislielāko grupu ienākumus. Šobrīd ar solītajiem likumu atvieglinājumiem sagaidām, ka atgriezīsimies pie pirms Covida biznesa attīstības. Neskatoties uz negatīvajiem iespaidiem, notika 43 īrnieku pasākumi; 4 grupas izmantoja Dzintarus pirmo reizi, no kā var secināt, ka nāk klāt jauni klienti. Esam arī lepni, ka varam atbalstīt mūsu klientus, jo nolēmām nepaaugstināt cenas līdz 2023. gadam, tā ņemot vērā ekonomiskās grūtības, kas iespējami skārušas potenciālos īrniekus.

Turpinām sadarboties ar LAAJ Annas Ziedares Vasaras vidusskolu, kas ir atsevišķa organizācija, kā paredzēts LIVKS mērķos. Tas ir, ne tikai aprūpējot patstāvīgo mājas vietu, bet ņemot vērā īpašās vajadzības, kas atvieglinātu skolotāju un rīkotāju darbu, piemēram, interneta pieslēgšanu, kas izrādās nav tik viegli veicams.

Ja kādreiz būtu pietiekoši līdzekļu, vēlētos uzbūvēt skolotāju ēku, kurā darbinieki varētu ērtībā apmesties. Šobrīd par to var tikai sapņot. 2021. g. janvārī, kad pirmo reizi VV darbības laikā, skola tika atcelta, Dzintarus izmantoja Adelaides skolas saime, tā paturot janvāra latvisko gaisotni. Jāņu svinības arī varēja šogad notikt.

Kā vienmēr, cenšamies akurāti uzturēt paju un biedru saraksti, jo, gadiem ejot, daudz mainās. Pajas tiek pārrakstītas organizācijām, eksistējošiem biedriem un citiem. Kopš 2016. gada 59 biedri ir savas 167 pajas ziedojuši LIVKS. Izsakām ļoti sirsnīgu pateicību šiem cilvēkiem, jo paju pārrakstīšana nozīmē, ka ieguldītais kapitāls paliek pie Dzintariem, ne Austrālijas valdībai kaut kad nākotnē.

Ja būtu vēl jautājumi vai ieteikumi, laipni lūdzi izmantot e-pastu: info@dzintari.com.au.

Zinta Ozoliņa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com