Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Kopā varam daudz – Latviešu fonds aicina!

Aicina pieteikt projektus līdz 2. februārim

Laikraksts Latvietis Nr. 683, 2022. g. 3. janv.
Latviešu fonds -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Meitene ar dukātiem.

Mīļie tautieši, šai 2022. gada laika mijā, spersim soli Jaunajā gadā ar skatu uz augšu! Rakstu jums Latviešu Fonda vārdā, lai teiktu, ka mēs esam sparīgi pildījuši Fonda krājumus un tagad ir laiks šos krājumus veltīt latvietības labā. Ap to visa lieta grozās. Mēs gaidām jūsu projektus! Pieteikumus pieņemam no 1. janvāra līdz 2. februārm. Elektroniskās pieteikšanās anketas atradīsiet Latviešu Fonda mājas lapā www.latviesufonds.com.

Raugoties pasaules mērogā, ir skaidrs, ka pandēmija iesaldēja cilvēces normālo dzīves tempu un ritmu. Bet mūsu mazajā latviešu pasaulē (sevišķi latviešu diasporas arēnā) šķiet, ka tempi pat paātrinājās. Varētu teikt, ka latvietības izpausme ir uzplaukusi un izplatījusies kā nekad. Covid ir līdzējis latviešu organizācijām pārvarēt robežas un tehnoloģija ir devusi tām iespēju dalīties savā radošajā darbā ar tautiešiem tuvu un tālu. Pēdējā pusotra gada laikā – tik daudz saistošu pasākumu! Saprotams. Man vispirms nāk prātā Latviešu Fonda rosība – divas pilnsapulces, dzeju klāsts, mākslas izstāde, divas Austras stundas un virtuāla pastaiga gar Baltijas jūru; tad jāmin Pētera Dajevska lekcija par savu tēvu mākslinieku Evaldu un arī Tautumeitu uzvedums TILTS paspārnē; Latvijas Nacionālas operas un baleta un Operas Ģildes Hamleta pārrunas; ALA koncerti; Kanādas Toronto pensionāru virtuālās sanāksmes; LAPA un Okupācijas muzeja raidījumi; PBLA sapulces un rudenī vispasaules Rīgas investīcijas seminārs (PLEIF).

Palielināta interese latvietības izpaušanā ir bijusi manāma indivīdos, kas nav sabiedriski darbinieki vai organizāciju dalībnieki. Jaunieši lepojas ar latvisku rakstu rokas sprādzēm un mobilā telefona vāciņiem; Feisbukā parādās raksti par latviešu ēdieniem un senču vēsturēm. Latviešu Fonda virtuālai pastaigai gar Baltijas jūru bija liela piekrišana; UN, lielu atbalstu Latviešu Fondam deva Feisbuka lietotāji Giving Tuesday* pasākumā. Kā tik jauki ir teikts mūsu LF Feisbuka lapā – „...esam papildinājuši mūsu zelta krājumiņu un aicinām papildināt arī rīt, nākamnedēļ, nākamgad un tālāk nākotnē. Nāciet mūsu pulkā! Sadziedāsim, sadancosim, dosim, dzīvosim, atbalstīsim. Kopā varam daudz“

Latviešu Fonds ir radīts, lai dotu latvietībai. Īstenojiet jūsu latvietības izjūtas. Pieteiciet projektus! Kopā VARAM daudz.

Ilze Pētersone,
Latviešu Fonds
2021. g. decembrī

* Devīgā otrdiena.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com