Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ziemassvētku eglītes Sidnejā

Kā jau decembrī pienākas, – eglīte seko eglītei

Laikraksts Latvietis Nr. 683, 2022. g. 3. janv.
Gundega Zariņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Ziemassvētku eglīte Daugavas Vanagu namā.

Sidnejas ev. lut. latviešu draudzes baznīcas zālē Hombušā YACAH eglītē. Vienības draudzes diakone Gundega Zariņa uzrunā klātesošos.

Vina (Wynne) Jumiķe saņem pateicības velti YACAH eglītē Sidnejā Hombušā no biroja administrācijas vadītājas Heilijās Pūlū (Hayley Pooloo) un palīdzes Emīlijas (Emily).

Sidnejas ev. lut. latviešu draudzes baznīcas zālē Hombušā YACAH eglītē.

YACAH 2021 eglītē. Vija Sieriņa un YACAH valdes loceklis un Business Manager Andris Drēziņš.

Sidnejas latviešu veco ļaužu aprūpe LAIMA iesāka darbību pie Sidnejas Latviešu biedrības 1995. gadā ar 25 klientiem. 2014. gadā tā sāka jaunu, patstāvīgu darbību un sevi pārdēvēja par Your Aged Care At Home (YACAH), paturot visus darbiniekus un klientus. Kopā ar NDIS klientiem tagad sanāk 120 aprūpētājiem, no kuriem latvieši ir otra lielākā grupa (14%).

16. decembra vakarā YACAH valde darbinieku eglītē DV namā godināja tos darbiniekus, kuri ilgāk par 5 gadiem ir kalpojuši aprūpē. Apsveica Pelisa, Tonga un Therese, kuri tikai iesāka pie YACAH, kā arī Andri, Aivaru, Elgu, Gundegu, Viktoriju un Hetera (Heather), kuri kopā jau 80 gadus kalpo latviešu un citiem klientiem! Viktorija un Hetera jau 20 gadus – no paša LAIMAS sākuma. Katram pasniedza stikla trofeju kā pateicību un atgādinājumu pašiem par viņu sniegumu sabiedrībai. Darbinieku sanāksmes notiek katru mēnesi, bet šoreiz varēja pasēdēt ilgāk pie eglītes un mielasta galda, patērzēt, kā arī iepazīties ar jauniem vai iepriekš nesatiktiem darbiniekiem.

YACAH valdē darbojas priekšniece Hetera Pūlū (Heather Pooloo), NDIS un darbību (business) vadītājs Andris Drēziņš, Kristaps Zariņš, Ināra Sīkā un Gundega Zariņa. Valde aicina latviešu vai latviešu izcelsmes darbiniekus pieteikties šim vērtīgam aprūpes darbam un palīdzēt tautiešiem dzīvot vērtīgu, patstāvīgu dzīvi pašiem savās mājās.

info@youragedcare.org
www.youragedcare.org

DV eglīte

Daugavas Vanagu Sidnejas nodaļas eglīti svinējām 4. decembrī, saulainā vasaras pēcpusdienā. Mācītājs Kolvins Mekfersons novadīja svētbrīdi un lūgšanas, kā arī svētku dziesmas. Biedri un viesi izbaudīja saimnieces Ināras Sīkās un viņas palīdžu Vina (Wynne) Jumiķes un Gundegas Zariņas sagatavotās uzkodas, auksto galdu un pavlovas kūku. Varēja nopirkt to pašu darbinieku izceptās piparkūkas. Ziemassvētku Vecītis arī atrada laiku ieskriet, pasniegt katram piparkūku un konfekšu maisiņu ar attiecīgu asprātīgu komentāru par katru saņēmēju. Žēl tikai, ka bārmenis Viktors Sīkais pa to to laiku bija citur nodarbināts un neizbaudīja tos priekus.

Sidnejas DV nodaļa 9. decembrī atskatījās uz 70 darbības gadiem. To atzīmējot, Gundega Zariņa uzrunāja klātesošos un pateicās tiem DV biedriem un atbalstītājiem, kuri ir veicinājuši vanagu un vanadžu darbību pa šiem gadiem ne tikai nodaļā, bet plašākā DV laukā. Gundega pasniedza pateicības ziedus velti ilggadējai DV darbiniecei, bijušajai Daugavas vanadžu priekšniecei un DV goda priekšniecei Ilgai Nirādijai par viņas ziedojumu DV laukā.

Plašākas jubilejas svinības paredzētas 2022.g. aprīlī, bet tas viss atkarājās no tā, kas Covid variantiem prātā...

YACAH klientiem, ģimenēm un aprūpētājiem

Ceturtdien, 17. decembrī, Sidnejas ev. lut. latviešu draudzes zālē Hombušā veco ļaužu aprūpe Your Aged Care At Home (bijušā LAIMA) rīkoja saviem klientiem, viņu ģimenēm un aprūpētājiem Ziemassvētku eglīti. Sanāca, kopā ar darbiniekiem, tuvu pie simts, kuri varēja izbaudīt Ziemassvētku gaisotni un mielastu.

Vienības draudzes diakone Gundega Zariņa sākumā uzrunāja atnācējus, uzsverot šo gada laika prieka vēsti un lika ņemt vērā, ka mīlestība bībelē arī ir tulkota kā charity* un ka YACAH kā labdarības organizācija seko mīlestības nozīmei, kas ir ziedot, neprasot, sniegt palīdzību un pieņemt citu bez nosacījumiem. Kur ir mīlestība, tur ir Dievs, jo Dievs ir mīlestība. Novēlēja visiem priecīgus svētkus un atgādināja, lai esam mūžīgi pateicīgi par tiem labumiem, kas mums ir piešķirti.

Kamēr darbinieki aprūpēja savus klientus, piegādājot ēdienu, YACAH biroja darbiniece Kirana Anandita nodziedāja vairākas Ziemassvētku dziesmas, pavadot sevi uz klavierēm. Kur parasti visi dzied līdzi no lapiņām, šoreiz bija patīkami vienkārši klausīties un izbaudīt svētku dziesmas kā dāvanas. Tie, kas zināja vārdus, varēja dziedāt līdzi. Un, ja paļaujamies uz atmiņu, varam būt tīri pārsteigti, cik daudz atceramies! Ļoti izjusti Kirana nodziedāja Klusa nakts, svēta nakts, izceļot tās skaistumu ar patīkamiem akordiem un graciozu tempu.

Andrejs Mednis vēlāk arī nospēlēja svētku dziesmu klāstu, kā arī laicīgas dziesmas. Jau no sākuma YACAH biroja grāmatveža palīgs Zīšans (Zeeshan) bija nodarbināts, izdalot visiem klientiem Ziemassvētku dāvanu maisiņus ar labumiem. Tā viņš bija spiests iepazīties ar katru klientu! YACAH arī izdalīja paciņas DV eglītē, bet tur bija praktiskākas lietas – tādas kā saules krēms, sanitaisers, tīrīšanas produkti un zobu pasta, lietas, kas arī iet labumā! YACAH brīvprātīgie darbinieki Lī (Leigh), Jolande (Yolande) un Vina (Wynne) Jumiķe, kura ilgus gadus jau ziedo laiku kā YACAH, tā Daugavas Vanagiem, (nerunājot par sporta kopu SPARS tās ziedu laikos!) nepalika bešā, saņemot lielu kasti arī ar labumiem!

Paliek tikai pateikt paldies visu eglīšu rīkotājiem, darbiniekiem un arī apmeklētājiem!

Priecīgus Kristus dzimšanas svētkus! Un laimīgu 2022. gadu!

Gundega Zariņa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com