Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„...un man vienmēr likās, ka tu esi pavisam parasts!“

ALT aicina uz izrādi

Laikraksts Latvietis Nr. 683, 2022. g. 3. janv.
Inta Geberta -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

2022. gadā sestdienā, 29. janvārī, plkst. 14.00 un svētdienā, 30. janvārī, plkst. 14.00 Austrālijas Latviešu teātris (ALT) gaida jūs Melburnas Latviešu namā. Kas notiks?

„…un man vienmēr likās, ka tu esi pavisam parasts! ...viņa enerģija pietiktu diviem cilvēkiem! Pie visa vainīgs ir nabaga Stenlijs...Patiesību sakot, es arī varētu vadīt taksīti....Džons Šmits, taksīša šoferis, sasista galva! Tāda sagadīšanās var būt vienreiz simts gados....Es eju vārīt tēju...Tieciet paši galā ar to mūķeni... Ārprāts! Skrien vien pakaļ savām mūķenēm un zemniekiem! Runcīt, kur Tu esi? Tu mani pazīsi. Es būšu ģērbies tieši tāpat kā tagad. Kukū! ...Es mēģināju salikt kopā divi un divi un iznāca pieci.... P.G.A.B.? Vienalga, spēlīte ir galā... Ej, Tu mana brīnišķīgā tīģeriene...Vadīt taksi nav tāds parasts darbs…“

Skaļas balsis, telefonu zvani, durvju zvani, telefonsarunas, saucieni, bļāvieni, raudas, sajūsma, kritieni, bet pāri visam – smiekli!

...Pārpratumi, noslēpumi attiecību virpulī ierauj skatītāju no pirmajām lugas minūtēm līdz pat lugas noslēgumam un prasās pēc vēl... tādēļ var nākt skatīties izrādi gan sestdien, gan svētdien.

Bija iecerēts teātra mīļotājus gan Melburnā, gan Sidnejā jau pagājušā 2021. gada septembrī iepriecināt ar Reja Kunija divcēlienu komēdiju Glābjas, kas var (Ray Cooney. Run For Your Wife.), bet COVID ierobežojumi mainīja šo plānu.

Režisore Valda Rube atdzīvina šo lugu uz skatuves. Dekorācijas jau uzbūvējis Kārlis Ātrens, lugas dekoratore, kostīmu māksliniece Ilze Nāgela rūpējas arī par to, lai katram aktierim pareizā brīdī pie rokas būtu pareizā lieta.

Jūs gaida tikšanās ar ļoti iemīļotajiem un pazīstamajiem aktieriem: Pēteri Saulīti, Ievu Ozoliņu, Intu Gebertu, Gvido Zunduru, Miķeli Stepaņuku, un būs vienreizēja iespēja redzēt uz skatuves Amandu Hirstu-Vaitu (Hirst-Whyte), kā arī vienu viesu aktieri. Tas viss profesionālās režisores Valdas Rubes vadībā ar suflieres Māras Kaziņas un neiztrūkstošo gaismas un skaņas meistara – Jāņa Kārkliņa palīdzību.

Ņemiet līdzi jūsu angliski runājošos vīrus, sievas, bērnus, draugus, kolēģus un kaimiņus, kuriem patīk izsmieties un labi pavadīt laiku jūsu kompānijā, jo teksts būs lasāms arī angļu valodā. Tas būs iespējams, pateicoties par subtitra ekrānu – PBLA un LR Kultūras Ministrijai, Diasporas pašdarbības kopu attīstība un māksliniecisko spēju stiprināšanas programmai.

Biļešu cenas $30/$25; skolēniem bez maksas.

Inta Geberta
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com