Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


LBĪ koris „eLVē“ svin 15 jubileju Lāčplēša dienā

Kora sastāvā dziedājuši vairāk nekā 300 dziedātāji

Laikraksts Latvietis Nr. 684, 2022. g. 6. janv.
Inga Zvirgzdiņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Latviešu biedrības Īrijā koris „eLVē“. FOTO Gaidis Dārziņš.

„Es jums saku: dziediet!..“ Ar šiem dzejnieka Imanta Ziedoņa vārdiem un sveicienu no kora krustmātes Lienes Končus, savu uzrunu korim eLVē 15 gadu jubilejā uzsāka kora mākslinieciskā vadītāja Inguna Grietiņa-Dārziņa. Viņa vēlēja ikkatram dziedātājam un korim kopumā, Lāčplēša izturību, latvisko garu, gudrību un turpināt eLVē brīnišķīgo sirsnību, muzikalitāti, cieņu un kopīgo sapņu realizēšanu.

Šajos 15 gados kora sastāvā dziedājuši vairāk nekā 300 dziedātāji. Viņi, kora mākslinieciskās vadītājas Ingunas Grietiņas-Dārziņas vadībā, ir dziedājuši, kad svētki un sirds gavilē, dziedājuši, kad milzu atbildība un jānes Latvijas vārds Eiropā un pasaulē, dziedājuši tad, kad šķiet, ka visapkārt ir tikai pelēki lietus mākoņi...

Tomēr, ar latvietību dvēselē un sauli sirdī, koris eLVē ir gājis pa dziesmas un izaugsmes ceļu. Tā nosaukums sevī nes Latvijas vārdu, dzeltenā kora krāsa sauli un siltumu, katrs korists un visi kopā sev izvēlējušies saukli Labākā sabiedrība.

Amerika, Kanāda, Japāna, Austrālija, Tobago, Krievija, Turcija, Grieķija, Beļģija, Anglija, Latvija – tās ir nedaudzas valstis, kurās ar koncertiem un meistarklasēm ir uzstājies koris eLVē. 29 reizes koris ir izbraucis ārpus Īrijas valsts robežām. Koris ir koncertējis Īrijas greznākajās vietās – Dublinas mēra rezidencē un domē, Dublinas vēsturiskajā pilsētas hallē, Īrijas Nacionālajā televīzijā un radio, Īrijas nacionālajos muzejos. Piedalījies Īrijas mēroga festivālos – Patrika dienā, īru tautas mūzikas festivālā TradFest.

Čikāgas piecīši, Olga Rajecka, Varis Vētra, Normunds Rutulis, ansamblis Eolika, Lauris Reiniks, Roberto Meloni un vēl vairāki mākslinieki, ar kuriem korim ir bijis gods kopā muzicēt dažādās valstīs un dažādos pasākumos.

Koris ir viesojies un sniedzis intervijas gan Latvijas radio, Latvijas televīzijā. Biežs viesis koris ir bijis vietējā Īrijas Nacionālās televīzijas kanālā un radio programmās.

Koris eLVē ne tikai brauc ciemos, bet arī paši organizē grandiozos Latviešu kultūras svētkus Īrijā, kuri izskan Dublinas vecpilsētā un citviet, tie pulcē neskaitāmus latviešu kora dziesmas un tautas dejas entuziastus no daudzām Eiropas valstīm, pilsētas iedzīvotājus un viesus.

Šajā kora jubilejas pasākumā skan pateicības vārdi kora mākslinieciskajai vadītājai Ingunai Grietiņai-Dārziņai, kura kori vada no tās dibināšanas 2006. gada 11. novembrī, kormeistarēm Laurai Zemvaldei, kura korim pievienojās 2016. gadā un Lainei Nigulei-Belenusai, kura korim pievienojās 2017. gadā, esošajiem un bijušajiem kora dziedātājiem, arī tiem, kuri vēro pasākuma tiešraidi Zoom un Facebook platformās.

Dāvanas, ziedi, dziesmas un smaidošas koristu sejas.

Skaists pārsteigums korim eLVē jubilejā – kora dziedātājas Sanitas Ausējas veidotā dokumentālā filma par kori, tā dziedātājiem, par skaistajām atmiņām un brīnišķīgiem nākotnes plāniem.

Lai korim eLVē vēl daudz dziesmotu gadu!

Inga Zvirgzdiņa,
Ilggadēja kora „eLVē“ dziedātāja
Laikrakstam „Latvietis“

Red.: RBĪ = Latviešu biedrība Īrijā



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com