Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Annas Ziedares Vasaras vidusskola „Dzintaros“

AZVV saime novēl visiem latviešiem laimīgu un priekiem pilnu Jauno gadu!

Laikraksts Latvietis Nr. 684, 2022. g. 6. janv.
Rūdis Dancis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
VV2015

Sakārtotais centrālais aplis „Dzintaros“. FOTO no AZVV arhīva.

Rūdis demonstrē, ka testēšanas process ir ļoti viegls, bez sāpēm, un dod labu pēcsajūtu. FOTO no AZVV arhīva.

Ir laiks vairāk neskatīties uz 2021. gadu un skatīties uz priecīgāku un, cerams, laimīgāku 2022. gadu!

Cerību, ka mēs tiksim galā ar covid pandēmiju, un varēsim lēnām atgriezties atkal normālā dzīves veidā. Bet ir jājautā, kā izskatīsies jaunā, normālā dzīve un kā tā iespaidos Annas Ziedares Vasaras vidusskolu? Varam tikai gaidīt un redzēt. Iveta ar komandu ir sagatavojusi vismaz divu nedēļu programmu skolēniem. Apsveicu Ivetu un palīgus! Šobrīd pandēmija atkal sāk pacelt galvu un inficēto skaits tikai iet uz augšu gandrīz katrā pavalstī.

Dienvidaustrālijā 31. decembrī reģistrēti pāri par 1300 jauni cilvēki, kas ir inficējušies ar bīstamo covid slimību. Ļoti ceram, ka Dzintari būs pasargāti no šīs pandēmijas un mēs varēsim mierīgi pavadīt skolas laiku mūsu mazajā Latvijā.

Programma noteikti nebūs gatavota tradicionālā veidā, bet vismaz notiks mācību stundas, koris un interešu grupas. Šogad būs liela paļaušanās uz moderno tehnoloģiju un internets mums palīdzēs turpināt saites ar skolotājiem Latvijā. (Vairāk par to nākotnē.)

Skolēniem būs iespēja tikt no mājām prom un padzīvot saulainos Dzintaros uz īsu brīdi. Tas noteikti dos skolēnu vecākiem nelielu atvieglojumu un atpūtu no bērnu prasībām. Skola nenotika 2021. gadā un skolēniem (un arī skolotājiem) nebija ko darīt janvāra mēnesī! Dzintaru telpas stāvēja tukšas un klusas. Radiorūdim nebija skolēnu, ko pamodināt ar trako roka mūziku. Skolas žurnālu nedrukāja. Un saimnieki Karīna un Trevors bija pārsteigti, ka Dzintarus pārklāja dīvains klusums!

Redzēsim kā izveidosies šis mācību gads! Būs interesanti un citādāk, bet domāju, ka skolēniem tas patiks!

Skolotāji gaida skolēnus

Dzintaru apkārtne sakopta, barakas iztīrītas, ēdamzālē krēsli un galdi salikti, Radiorūda skaņu aparāts iesildīts – ir laiks saņemt skolēnus!

Visu gadu Iveta ar komandu ir plānojusi šo skolas gadu visgrūtākajos apstākļos sakarā ar pandēmijas noteikumiem. Šodien ir laiks realizēt šo plānu – Iveta ir gatava saņemt skolēnus.

Nesen Iveta izsūtīja 6 lappušu covid drošības plāna dokumentu, kurā detalizēti pateikts, kas notiks, ja mums skolā būs saslimušais skolēns, kādi ir izolācijas plāni, kam jāzvana un kas ir jādara arī visiem citiem Dzintaru apmeklētājiem un darbiniekiem. Ļoti ceram, ka tas plāns nebūs jāaktivizē, bet ja gadījumā tas ir jādara, tad ir labi zināt, ka Iveta un komanda ir visu labi izplānojuši iespējamās covid infekcijas sakarā. Cerams, ka šis būs vienīgais gads, ka mums varbūt būs jāievieš šāds plāns, bet nākotne nav zināma, un būtu drausmīgi, ja pandēmija turpināsies tuvākos gados.

Atbraucot uz Dzintariem, Iveta jau lika strādniekiem noteikt RAT (Rapid antigen test), kas dod zināmu atbildi par iespējamu inficēšanos ar covid vīrusu. Un ir saprotams ka daži skolas palīgi šobrīd nebrauc uz Dzintariem, jo viņi ir bijuši kontaktā ar inficētu personu.

Jau zinām, ka šis skolas gads būs skaitliski mazāks un nedaudz omulīgāks nekā iepriekšējos gados, bet skatoties no otras puses, būtu liels zaudējums, ja mums nāktos atcelt mācību gadu otro reizi.

Dārzs kārtīgi aug!

Pirms trim gadiem Dzintaru dārzā tika uzsākts liels remonts un rezultāts tagad labi redzams. Labi aug zaļa zāle, kurā skolēni var apsēsties, lasīt un parunāties, krēsli ir uzstādīti (izņemot, ka izskatās pēc cietuma krēslu galdu kombinācijas), stādi un krūmi ir izaugusi lieli un braši, un kopsummā dod Dzintaru viesiem skaistu iespaidu pirms ienākšanas Dzintaru telpās. Izsakām Dzintaru valdei pateicību, ka aplis ir sakārtots skaistā veidā. Un arī prieks, ka zāles laukumi netika likvidēti, jo ir viegli redzams, ka skolēniem patīk tur sēdēt.

Pirms apļa labiekārtošanas, saimniekam Trevoram bija lielas grūtības saglabāt un uzturēt zālāju Dzintaru apmeklētājiem. Cilvēki vienmēr staigāja zālei pāri, kas ļoti apgrūtināja zāles uzturēšanu. Bija pat gads, kad Trevors aizslēdza apli, uz ko skolēni dusmīgi atbildēja. Bet tagad aplis ir kārtībā un visi ir priecīgi!

Normanville kļūst aizvien populārāka

Kad latvieši pirmo reizi apmeklēja Dzintarus un apkārtni, Normanville bija maza, klusa pilsēta, kurā atrodas krodziņš, restorāns un kafejnīca. Šodien tur kafejnīcas un restorāni ir vairāki, brīvas mašīnas novietošanas vietas ir samazinājušās, un gājēju pāreja ir ielikta galvenajā ielā, lai cilvēki var droši pāriet uz ielas otro pusi.

Jankalilla un Normanville kļūst populārākas starp Adelaides iedzīvotājiem kā vieta, kur var aizbēgt prom no ikdienas dzīves un atpūsties skaistā pludmalē. Nekustamo īpašumu vērtība ir paaugstinājusies, jaunas mājas tiek ātri uzbūvētas. Jankalillas pilsētas padome arī plāno pārbūvēt Normanvilles dzīvības glābšanas centru 3,5 miljonu dolāru vērtībā, kas ir ļoti populārs starp Dzintaru apmeklētājiem, kur pārdod garšīgu kafiju un zivis ar čipšiem.

Normavilles tradicionālais mazās pilsētiņas iespaids sāk ātri pazust. Jautājums skan šādi, var šī ir laba vai slikta lieta? Parasti, ar laiku pilsētiņas aug ar lielāku iedzīvotāju skaitu un rodas vairāk ēku, es domāju, ka mēs latvieši varam būt lepni, ka mums ir mūsu mazā Latvija, Dzintari, ļoti skaistā vietā, ļoti labā rajonā.

RadioRūdis

(Raksti no 1. un 2. janvāra AZVV Dienas ziņām. AZVV ziņas varēs lejuplādēt: azvv.org.au)



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com