Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Silti sveicieni no Vecpiebalgas!

Ienācis grāmatu sūtījums no Melburnas

Laikraksts Latvietis Nr. 684, 2022. g. 6. janv.
Līva Grudule -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Grāmata pakošana Melburnā. No kreisās: Pēteris Saulītis, Henrijs Pacers. FOTO Ilze Nāgela.

Grāmata pakošana Melburnā. No kreisās: Ilze Daliņa, Vita Saltupa. FOTO Ilze Nāgela.

Grāmatas saņēmām, par to liels paldies!

Jāatzīst, ka tas man vienmēr ir īpašs brīdis – izsaiņot kastes. Sajūtas kā mazam bērnam, dāvanas atverot.

Daļa grāmatu arī šoreiz nonāca Piebalgas muzeju bibliotēkā, kur tās ir pieejamas ikvienam, bieži noder muzeju pētnieciskajā darbā. Nu jau tas plaukts ir tiešām milzīgs un pilns gandrīz.

Daļa grāmatu nonāca Kārļa Skalbes Saulrietu grāmatu etažerē, kur tās arī ir ikvienam pieejamas. Muzeja apmeklētāji var izvēlēties, ko no tā vēlas, tā grāmatas aizceļo patiešām pie tiem, kas tās lasīs. Skapītis ir iemīļots jau daudzu gadu garumā, un paldies Jums, ka varam to arvien papildināt. Tas sagādā mums daudz priecīgu brīžu, kad cilvēki ierauga kādu grāmatu, ko sen vēlējušies, turklāt tas, ka grāmatas ir ar savu vēsturi, prieku tikai palielina.

Tā kā visu vasaru esam Saulrietos, tad daļu no grāmatām vispirms brīvos brīžos izlasām pašas (mēs te esam trīs lasītājas un nereti gadās vēl ciemiņi, kas arī lasa).

Vienmēr īr īpašs prieks par Kārļa Skalbes darbiem un Lizetes Skalbes tulkojumiem, tāpat par citām ar Piebalgu saistītām grāmatām. Taču arī ikviena grāmata, kam nav tiešas saistības ar piebaldzēniem, galu galā nonāk īstajās rokās, jo esam publiska iestāde un katra grāmata savu lasītāju sagaida.

Darbs, ko Jūs darāt šajā grāmatu lietā, patiesi ir nozīmīgs, jo kas vienam nederīgs, kādam citam var sagādāt daudz prieka. Un latvieši joprojām lasa! Turklāt ne tikai vecā paaudze, bet arī jaunieši, to mēs muzejā redzam ik dienas.

Sveicieni grāmatu saiņotājiem un visiem, kas dara šo svētīgo darbu!

Ziemas sezona sākusies, muzeji nu ir ciet līdz pavasarim, bet darbi, protams, turpinās, cerībā uz jaunu un no pandēmijas brīvu nākamo gadu!

Daudz sveicienu,

Līva

Līva Grudule
Piebalgas muzeju apvienība „Orisāre“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com