Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


AZVV mācības

Šogad pozitīva, jautra un laba sajūta pārklājusi visu nometni

Laikraksts Latvietis Nr. 685, 2022. g. 12. janv.
Rūdis Dancis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
VV2015

Mācībās arī izmanto telekonferences sistēmu. FOTO Rūdis Dancis.

Skolotājs Valdis Krādziņš FOTO Annas Ziedares Vasaras vidusskola.

Mazs pulciņš skolēnu peld aukstā ūdenī, kamēr Deklans dusmojas, ka mākoņi ir ieradušies „Dzintaros“. „Nav viļņu, nav saules, un ir tikai vējš... kas tā par jūru?“ FOTO Rūdis Dancis.

Skolēni ir sabraukuši, skolas klases ir iekārtotas ar tāfelēm, projektoriem un vēl daudz ko citu, skolotāju papīri izdrukāti – ir laiks sākt mācīties! Iveta pēc brokastīm paziņoja skolēniem, kurā klasē viņi piedalīsies un kura skolotāja vadīs klasi.

Protams un bez šaubām, piedalās Sidnejas skolotājs Valdis Krādziņš, kurš saņēma lielus aplausus no skolēniem, kad Iveta viņu ievadīja darbā. Laikam Valdim ir liela piekrišana pie skolēniem!

4. klasi vadīs ilggadīgā skolotāja Zinta Ozoliņa. Zinta ir ļoti pazīstama skolas aprindās, pati arī vairākus gadus vadīja skolu.

1. klases skolotāja ir Māra Rumpe no Melburnas. Šī ir Māras pirmā reize kā AZVV skolotājai, un pēc īsas sarunas ar viņu, izklausās, ka viņai ļoti patīk mācīt AZVV skolēnus!

Mārai šodien palīdzēja no Latvijas Dace Anstrāte un Dace Konopecka. Abām Dacēm bija gods iezvanīt skolas sākumu no Latvijas, lietojot telekonferences sistēmu Zoom. Droši vien, visi kas strādā no mājam pandēmijas laikā, par šo aplikāciju zina. Bet 1. klase nebija vienīgie, kas lietoja šo jauno tehnoloģiju mācībām klasē. Arī 2. un 5. klase varēja lietot interneta savienojumu ar Latviju. Un tas ir brīnišķīgi, ka mēs varam lūgt palīdzību no Latvijas video sarunā! Pateicamies Latviešu valodas aģentūrai, LR Izglītības un Zinātnes ministrijas budžeta programmas Valsts valodas politika un pārvalde vadībai un PBLA par AZVV piešķirtajiem līdzekļiem, tie ir ļoti nepieciešami un novērtēti.

Izskatās, ka skolēni arī ir priecīgi piedalīties mācību stundās. Parasti novērojam, ka skolēni grib ilgāk palikt gultās, bet šogad ir tāda pozitīva, jautra un laba sajūta, kas ir pārklājusi visu nometni. Droši vien, pēc 2 gadu pārtraukuma, nometnieki ir priecīgi šeit būt. Cerams, ka tā turpināsies visu nometnes laiku...

Aija Dragūna atlidoja no Sidnejas un uzņēmās vadīt kori. Dabiski, Aija ir ļoti pazīstama ar viņas diriģēšanas spējām, ko esam redzējuši Kultūras dienās. Aiju apstiprināja Coro Innominata sieviešu koru diriģentu attīstības programmā 2017. gadā, un viņa nesen pabeidza savu grādu Sidnejas Conservatorium of Music mūzikas kompozīcijas klasē. AZVV koris ir kaut kas tāds, ko visi skolēnu vecāki gaida dzirdēt izlaiduma koncertā. Kora uzstāšanās izlaidumā ir kulminācija 3 nedēļu pamatīgam darbam, ko iegulda kora vadītājs un skolēni katru vakaru pēc kārtas. Lai Aijai veiksme! Gadiem ilgi kora koncerts ir bijis centrā visam izlaidumam, un vienmēr atstājis prieku sirdīs, skatītājiem mājās braucot. Un ilgu laiku tiek skatīts izlaiduma video raidījums, lai atkal piedzīvotu kora spējas. Šogad neplānojam citādāk, bet, sakarā ar pandēmijas likumiem, skolas vadība izlems vai izlaidums notiks Dzintaros vai Tālavā.

Skolēniem pirmdien bija pirmā reize šogad tikt uz pludmali, un tas noteikti bija liels prieks visiem jauniešiem. Karikalinga, kur autobuss aizved skolēnus, ir ļoti skaista pludmale šajā rajonā. Ļoti zils ūdens un patīkami baltas smiltis, kur var viegli apsēsties un sauļoties. Vieta ir bijusi populāra visiem Dzintaru dalībniekiem kopš nometne ir Dzintaros. Autobusa brauciens ilgst ne vairāk par 10 minūtēm, un braucot visi skolēni izņem no kabatām dziesmu grāmatu un skaļi dzied populārās dziesmas, ieskaitot Skaista ir jaunība. Kad autobusiņš brauc veikaliem garām, ieinteresētie un pārsteigtie vietējie skatās uz autobusa logiem, domādami, kas tie tādi tur iekšā ir. Jau daudzus gadus mēs tā braucam un dziedam Normanvilles apkārtnē, un viņi nezina, kas mēs esam? Jocīgi gan!

RR

AZVV Dienas ziņas
2022. g. 5. janv.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com