Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Koris „eLVé“ piedalās

Austrālijas Latviešu 58. Kultūras dienās Sidnejā

Laikraksts Latvietis Nr. 685, 2022. g. 12. janv.
Inguna Grietiņa-Dārziņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
AL58KD2021

Koris „eLVé“. FOTO no kora „eLVē“ arhīva.

2021. gada nogalē, no 26. līdz 31. decembrim notika Austrālijas Latviešu 58. Kultūras dienas. Šogad tās tika organizētas Sidnejā, virtuālā un klātienes pasākumu formātā. Ar lielu prieku šo virtuālo piedāvājumu pieņēma arī LBĪ koris eLVé un ar Volfganga Dārziņa un Kārļa Jēkabsona dziesmu Birzēm rotāts Gaiziņš piedalījās koru koncertā.

Dalība šajās kultūras dienās kora dalībniekiem un mākslinieciskajai vadītājai Ingunai Grietiņai-Dārziņai ļāva atsaukt atmiņā eLVé pirmo viesošanos Austrālijā, 2014. gadā. Toreiz koris piedalījās gan Kultūras dienās, gan divu nedēļu garumā apceļoja Austrālijas Saules krasta ziemeļu daļu no Sidnejas līdz Brisbanei.

Lai arī situācija pasaulē koru koncertdarbībā ir ieviesusi daudz mierīgāku ritmu un savādākas iespējas, šādas kopā koncertēšanas un koncertceļojumu atmiņas no sirds silda gan dziesmotās dvēseles, gan atgādina par gaišo un izsmalcināto kopkora skanējumu, esot plecu pie pleca ar koristiem no dažādām pasaules malām.

Paldies uzņēmīgajiem Austrālijas Latviešu 58. Kultūras dienu organizatoriem par drosmi un izdomu, organizējot svētkus visiem pasaules latviešiem šajā īpašajā laika posmā.

Inguna Grietiņa-Dārziņa
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com